‘Zwarte Duivels’ winnen hun rugbypartij tegen Duitsland

De Belgische mannenrugbyploeg heeft op de kleine Heizel zijn eerste wedstrijd van de nieuwe editie van de Rugby Europe Championship gewonnen. De Zwarte Duivels klopten Duitsland met 29-22.

Georgië won in dezelfde poule met 9-18 bij Roemenië. Later volgt nog het duel tussen Spanje en Rusland. België en Georgië staan samen aan kop met vier punten, Duitsland is derde met een bonuspunt, voor een puntenloos Roemenië. Na de confrontatie met Duitsland nemen de Belgen het volgende week zaterdag in Sotsji op tegen Rusland. Op 2 maart ontvangen de Zwarte Duivels Georgië. Acht dagen later spelen ze in Madrid tegen Spanje. De campagne wordt op 17 maart afgesloten met een thuisduel tegen Roemenië. Om ook volgend jaar in de Europe Championship aan te treden, moeten de Belgen de laatste plaats vermijden. De rode lantaarn speelt een barrageduel om het behoud tegen de winnaar van de Rugby Europe Trophy, het niveau onder de Championship
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.