“Zo ‘ninja’ dat ik hem niet zag komen”: Anthony Pettis pakt uit met waanzinnige ‘Superman Punch’

Anthony ‘Showtime’ Pettis (32) heeft een memorabele knock-out aan zijn al indrukwekkende collectie toegevoegd. Tijdens UFC Nashville pakte hij tegen de nog ongeslagen Stephen ‘Wonderboy’ Thompson uit met een werkelijk geschifte ‘Superman Punch’.
UFC

De weltergewichten Pettis en Thompson, twee Amerikanen, waren goed voor de hoofdkamp in het UFC Fight Night-event in de Bridgestone Arena en dat stelde niet teleur. In ronde twee kwam er een einde aan de bloederige kamp, wanneer Pettis deed wat Pettis het best kan: hij blokte een aanval van ‘Wonderboy’ af om dan op te springen en zijn tegenstander vol in het gezicht te raken, alsof het hier even om een duel in het WWE (World Wrestling Entertainment) met Roman Reigns in de hoofdrol ging. Pettis volgde meteen daarna zwaar op, al was dat voor de scheidsrechter niet nodig. Einde kamp, waarna Pettis vierde door wat bloed van zijn hand te likken. Een nieuwe topper op zijn lijst der slachtoffers.

Thompson, die na een snelle medische controle nog kon lachen toen hij bedankt werd door Pettis, verloor voor het eerst een kamp in zijn carrière en leek niet goed te beseffen wat hem was overkomen. “Ik kan het nauwelijks geloven dat hij me met de Superman Punch knock-out sloeg”, aldus Johnson bij MMA Junkie. “Verdorie. Superman in de kooi. Het was zo 'ninja’ dat ik hem niet zag komen. Tachtig gevechten en nog nooit ben ik knock-out gegaan. Waarom net nu toch wel? Ik vocht tegen een kleine jongen en hij slaat me neer... Ik herinner me er niet van. Ik weet nog dat zijn gezicht vol bloed hing, maar het volgende moment bevond ik me backstage bij mijn ouders.”

Pettis is zo slechts de derde vechter die net als Conor McGregor en Kenny Florian een kamp won bij zowel de vedergewichten, de lichtgewichten als de weltergewichten. ‘The Notorious’ feliciteerde hem via twitter. “Welkom bij de club en proficiat. Wie wil er nu f****** tegen mij vechten?”

Pettis deed zijn bijnaam van ‘Showtime’ alle eer aan. Die kreeg hij in 2010 toen hij op nog spectaculairdere wijze de vloer aanveegde met Benson Henderson tijdens WEC 53.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Patrick De Bruyn

    barbaarse bezigheid moest verboden worden