'Wielemie' maakt comeback na lange blessureperiode

BELGA
Rolstoelatlete Marieke Vervoort maakt volgende week haar comeback in competitie. In Zwitserland werkt ze haar eerste officiële wedstrijden af sinds ze vorige zomer op het WK in Lyon een lelijke val maakte, waarna haar een zware arm- en schouderoperatie wachtte.

Vervoort werkt momenteel een stage van vier weken af in Lanzarote. "Wat voor mij een trainingsparadijs is! Het droge, warme klimaat maakt ook dat ik veel minder pijn heb en een goede nachtrust heb", zegt 'Wielemie', die in 2012 op de Paralympics in Londen goud op de 100 en zilver op de 200 meter wheelen haalde.

Vervoort, die morgen 35 jaar wordt, moest na de operatie van eind juli vanaf nul herbeginnen. Vier maanden revalideerde ze in het UZ Pellenberg in Leuven. "Toen ik voor het eerst weer mocht plaatsnemen in mijn wheeler, was het een hele opluchting dat ik tot mijn grote verbazing niet te veel hinder van mijn schouder ondervond. Het was natuurlijk weer opbouwen vanaf nul. Maar samen met mijn super coaches Jo Cooman en Rudi Diels timmerden we aan mijn comeback en met succes!"

De rolstoelatlete neemt van 16 tot en met 18 mei deel aan de ParAthletics IPC Athletics Grand Prix in Zwitserland. Ze start in wedstrijden tussen 100 en 5.000 meter. In augustus volgt het EK in het Britse Swansea. "Het EK lijkt nog zo veraf, eerst zien en voelen wat de eerste competities zeggen en dan keihard werken om te kunnen knallen op het EK!"

BELGA
BELGA
BELGA