'Werkloze' atlete Eline Berings zoekt financiële steun

belga
Met een oproep op Instagram heeft hordeloopster Eline Berings de zoektocht naar financiële steun geopend. De Gentse plaatste zich in juli op het nippertje voor het WK in Londen nadat ze twee jaar aan de kant stond met gescheurde kruisbanden in de knie, maar heeft al even geen profcontract meer.

"Gezocht: support", schrijft Berings op Instagram. "Aangezien ik van een werkloosheidsuitkering moet leven om aan topsport te kunnen blijven doen, ben ik op zoek naar financiële partners om mij op weg te helpen naar het WK indoor in Birmingham en het EK in Berlijn." Dat ze 31 jaar is, weerhoudt de voormalige Europese indoorkampioene er niet van nog grote ambities te koesteren. "Na twee jaar van zwaar blessureleed heb ik me terug gevochten, en is het tijd om te presteren op het allerhoogste niveau. Om dat te bereiken, kan elke steun het verschil maken."

Gezocht: support!! Aangezien ik van een werkloosheidsuitkering moet leven om aan topsport te kunnen blijven doen, ben ik op zoek naar financiële partners om mij op weg te helpen naar het WK indoor in Birmingham en het EK in Berlijn! Na 2 jaar van zwaar blessureleed heb ik me terug gevochten en is het tijd om te presteren op het allerhoogste niveau!! Om dat te kunnen bereiken kan elke steun het verschil maken! Maak jij het verschil? #support #team #work #dreamwork #makethedifference #sponsorship #partners #aimhigh #thinkbig #goformore #allin #EB #goals #trackandfield #hurdles #training #steun #topsport

155 Likes, 8 Comments - Eline Berings (@elineberings) on Instagram: "Gezocht: support!! Aangezien ik van een werkloosheidsuitkering moet leven om aan topsport te kunnen..."

De oproep was aanvankelijk naar bedrijven gericht, maar al snel reageerden enkele fans dat ze ook hun steentje wilden bijdragen. Berings denkt daarom ook aan crowdfunding. "Ik ga het bekijken, want ik kreeg al heel wat leuke reacties", zei ze over die optie.

Het WK indoor gaat volgend jaar van 1 tot 4 maart in Birmingham door, het EK outdoor aansluitend van 7 tot 12 augustus in Berlijn.
16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Sonny West

  Geef Geert Blanchart 100% gelijk. Topsporter is een fantastisch beroep en 100m horden een heel mooi nummer. Zolang ze fysiek aan topsport kan doen en er financieel aan uit kan: blijven doorgaan, ongeacht of ze nu gesponsord wordt door de overheid of via crowdfunding.

 • Pimpernel

  Een werkloze schrijft zich best in bij zoveel mogelijk interimkantoren en toont zich flexibel op de arbeidsmarkt! Ook wij kunnen onze dromen niet altijd waarmaken!

 • jocca d

  onlangs hoorde ik prijzen wat een judoka hier vraagt om het shirt of tas of iets anders te sponsoren. Hallucinante bedragen... meid, ga werken, desnoods parttime, daarnaast is er nog tijd genoeg om te trainen. Ik kan mij niet voorstellen dat je per dag 10u aan het trainen bent.

 • Geert Blanchart

  Top sport is meer dan werken ..... het is 24 uur bezig zijn met je lichaam geest en sport ... begrijp haar maar al te goed x doorgaan zolang je kunt meisje x x En idd kosten lopen hoog op ... trainingskampen voeding fysiotherapeut stages hotel vervoer materiaal en ja Boic geeft geen steun individueel alleen federatie krijgt jou geld .... bloso topsport statuut

 • P DG

  Ga bij Anderlecht eens kijken of AA Gent?daar nemen zij alles aan,zelfs poetsvrouwen die hard werken zonder te sporten?sport doe je na of voor het werk of je moet naar het leger daar kan dat tijdens de uren!