“Wat doet hij?”: UFC-vechter zondigt tegen een van de basisregels van de sport

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
“Keer je tegenstander nooit de rug toe, wanneer de klok loopt”, is een van de basisregels van elke vechtsport. Dat ondervond zondag Spike ‘Alpha Ginger’ Carlyle tot zijn scha en schande, ondanks zijn 27 jaar en ruime ervaring als MMA-vechtjas.

UFC-vechter Spike Carlyle zondigde het voorbije weekend tegen een van de meest voorname regels in zijn sport. Tijdens zijn kamp met Billy Quarantillo tijdens UFC Apex in Las Vegas keerde hij zijn opponent ostentatief de rug toe, in de gedachte dat de ronde voorbij was. Alleen waren er nog wel enkele seconden op de klok. Tijd waarvan Quarantillo gebruik maakte om de ‘Alpha Ginger’ nog even flink te verrassen. Al werd dat geen knock-out, zodat de kamp tussen de twee bleef boeien. Op Twitter begrepen de UFC-fans er niets van. “Wat doet hij?”

Unanieme beslissing

Carlyle begon als een vuurbal aan de kamp: een trap op Quarantillo liet hij meteen opvolgen door een resem slagen. Carlyle bleef een hele openingsronde voor de aanval kiezen, waar zijn tegenstander geduldig afwachtte. In de tweede ronde counterde Quarantillo steeds meer en beter, terwijl zijn Amerikaanse landgenoot het fysiek moeilijker kreeg. Maar ook dan bleef Carlyle verrassend sterk op de been. Pas in de derde ronde ging het voordeel definitief richting Quarantillo, die geregeld op zoek ging naar ‘submissions’ en enkele keren stevig raak trof. Uiteindelijk gaven de refs unaniem de zege aan Quarantillo, die drie keer 29-28 toebedeeld kreeg.

“Wat een wild gevecht”, was de eerste reactie van Quarantillo (31), die zijn zevende opeenvolgende zege liet optekenen en zijn tweede in het UFC, nadat hij pas vorig jaar zijn debuut maakte in de octagon. 

rvReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.