Verviers-Pepinster gaat in beroep tegen weigering licentie

BELGA
Basketclub Verviers-Pepinster kan dan toch in beroep gaan tegen de beslissing van de Licentiecommissie van de Scooore League om hen geen licentie voor volgend seizoen te geven. De club heeft de 300.000 euro bij mekaar gesprokkeld die nodig was om het budget in evenwicht te krijgen. Dat maakte hoofdaandeelhouder Benoît Cuisinier vrijdag aan persagentschap Belga bekend.

Maandag weigerde de Licentiecommissie Verviers-Pepinster wegens financiële moeilijkheden een licentie voor het seizoen 2015-2016, waardoor de club verplicht zou moeten degraderen. Dankzij allerlei acties zorgde Verviers-Pepinster in laatste instantie alsnog voor een stevige kapitaalsinjectie.

Uitspraak volgende week
"Met deze 300.000 euro zijn we nog niet zeker dat we een licentie krijgen, maar nu hebben we toch voldoende centen om het dossier voor de Beroepscommissie te brengen. Ik moet iedereen bedanken die een steentje heeft bijgedragen", aldus Cuisinier. De beslissing van de Beroepscommissie van de Scooore League wordt in de loop van volgende week verwacht.

BELGA
BELGA
BELGA