Sofie Goos na Ironman Florianopolis: "Natuurlijk had ik graag gewonnen"

PHOTO_NEWS
Sofie Goos eindigde gisteren in Florianopolis op de tweede plaats in de Ironman van Brazilië. De 34-jarige Goos kwam in 9u00:21 over de streep en moest zo bij de profs enkel de Canadese Sara Gross (8u56:36) voor zich dulden.

"Ik ben content: net niet onder de negen uur. Als ik dat had geweten, zou ik nog wat harder geduwd hebben om die extra secondjes eraf te krijgen", reageerde de atlete van het Uplace-BMC Pro Triathlon Team.

"Natuurlijk had ik graag gewonnen. Maar dit was mijn plaats vandaag. Sara heeft gewoon harder gelopen dan ik en dus is ze de verdiende winnares. Maar ik heb een prima wedstrijd achter de rug. Het zwemmen was niet uitzonderlijk, maar op de fiets en in de marathon voelde ik me echt heel goed, gecontroleerd ook. Ik had Sara toch zeker 20 kilometer lang in mijn zicht. Maar toen moest ik een toiletpauze inlassen en is ze verder weg gelopen. Ik ben wel blij dat ik mijn snelste marathon hier heb afgewerkt, ondanks het parcours met vrij veel heuvels. Ik voelde me vooraf wel in vorm, maar het is altijd fijn als dat er in de wedstrijd ook uitkomt."Video