Pieters rukt op naar vierde plaats, Colsaerts zakt weg

Thomas Pieters staat na drie dagen vierde in Zandvoort
GETTY Thomas Pieters staat na drie dagen vierde in Zandvoort
Thomas Pieters blijft voortreffelijk presteren op het KLM Open golftoernooi (EPGA/1.800.000 euro) in het Nederlandse Zandvoort. De 23-jarige Antwerpenaar, twee weken geleden winnaar op de Czech Masters, zette vandaag een derde ronde neer in 62 slagen, waarmee hij van de negentiende naar de vierde plaats kon opklimmen.

Pieters lukte een blitzstart. Zo putte hij op de eerste vier holes evenveel birdies weg. Op de zevende hole volgde de vijfde birdie. De negende hole blijft voorlopig wel een boeman voor Pieters. Voor de derde dag op rij moest hij een bogey incasseren. Met nog vier birdies sloot hij zijn derde dag af met 62 slagen, acht onder par, meteen ook de beste ronde van de dag. Met zijn score in 196 slagen telt hij twee slagen meer dan de Spanjaard Rafael Cabrera-Bello en de Engelsman Lee Slattery, die de leidersplaats delen.

"Dit was weerom een fraaie ronde", beaamde Pieters. "Ik heb veel kansen geforceerd en putte er negen weg. Enkel op de holes zeventien en achttien liet ik twee kansen liggen. Op de achtste hole lukte ik echter een belangrijke par-putt. Voor mij is het hier heerlijk spelen, de aanwezige supporters en de familie geven een goed gevoel. Ik lijk hier wel voor een thuispubliek te spelen. Om hier de zege weg te kapen zal ik morgen wel diep onder par moeten gaan."

Nicolas Colsaerts, die na de tweede ronde naast Pieters stond, kwam vandaag niet verder dan 72 slagen, twee over par, waarmee hij wegzakte naar een gedeelde 56e plaats.