'Lightning Bolt' vereeuwigd met standbeeld in Jamaica

Photo News
Usain Bolt heeft in Kingston een standbeeld van zichzelf onthuld. Bij het nationale atletiekstadion van Jamaica in Kingston prijkt voortaan een stenen beeltenis van de achtvoudig olympisch kampioen in karakteristieke pose.

Kunstenaar Basil Watson heeft een beeld gemaakt van Bolt die een bliksemschicht uitbeeldt. "Bedankt Jamaica, ik ben zeer vereerd", schreef Bolt op Twitter bij foto's van de onthulling.

De 31-jarige Jamaicaan nam dit jaar bij de WK in Londen afscheid van de atletiek. Het werd niet het gedroomde afscheid. Bolt moest op de 100 meter genoegen nemen met brons en raakte als slotloper geblesseerd in de finale van de 4x100 meter. Met een van pijn vertrokken gezicht stapte de wereldrecordhouder op de 100 meter (9,58 seconden) en 200 meter (19,19) voor het laatst de baan af.

Het publiek zal zich 'Lightning Bolt' voor altijd herinneren als de sprinter die bij drie Olympische Spelen op rij het goud won op de 100, 200 en 4x100 meter. Hij moest het estafettegoud van Peking 2008 echter inleveren nadat teamgenoot Nesta Carter was betrapt op doping.

Photo NewsReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.