“Het zou een eer zijn om Nafi op te volgen” en “Ik zou heel gelukkig zijn mocht Nina winnen”: Thiam en Derwael gunnen elkaar de trofee van Sportvrouw van het Jaar

Joel Hoylaerts / Photonews
Wat een luxe, wat een ongekende weelde. België kon in 2018 niet alleen uitpakken met een wereld- en Europees kampioene in de ­atletiek – Nafi Thiam (24) dus – maar we zijn ook een wereld- en Europees kam­pioene rijker in de ­artistieke gymnastiek: Nina Derwael (18). Maar wie gaat er vanavond met de trofee van Sportvrouw van het Jaar naar huis?

Hun agenda’s waren volgepland met gala’s, prijsuitreikingen, trainingen, stages, lessen en examens, maar toch zagen de twee koninginnen van de Belgische sport een dubbelinterview wel zitten. Nina Derwael sprak al meer dan eens haar bewondering uit voor de olympische, wereld- en Europese kampioene en als ze dan eindelijk naast Thiam zit, lijkt ze een beetje starstruck.

Je hebt 5% van dit artikel gelezen
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • roland arents

    Zoo'n schoon meiske! Ik ben daar zot van. Nina.Die moet sportvrouw van het jaar worden.

  • Guy Bevers

    Hadden ook een huldiging op de grote markt van Brussel verdiend !!!!

  • FRYNDAK OLEG

    Thiam is zeeer goed in haar sport. Maar wat Nina verwezelijkte is nog grootser. België heeft in turnen nooit iets betekend op hoogste niveau. Nina wordt dan maar doodleuk wereldkampioene ! Als een komeet schoot ze naar boven.