“Haha, dikke trol”: Nederlandse tophockeyster blundert op Instagram en moet account zelfs verwijderen

Carolina Pacheco en Renée van Laarhoven.
Twitter Carolina Pacheco en ANP Carolina Pacheco en Renée van Laarhoven.
Na een enorme blunder op Instagram ligt de Nederlandse tophockeyster Renée van Laarhoven (22) zwaar onder vuur. Van Laarhoven wilde een beledigend bericht - “Haha, dikke trol” - naar haar vriend sturen, maar vergiste zich van afzender en stuurde het bericht naar de jonge vrouw over wie de vlammende tekst ging. Van Laarhoven krijgt nu bakken kritiek, ze voelde zich zelfs genoodzaakt haar Instagramaccount te verwijderen. Bovendien onderzoekt de internationale hockeyfederatie (FIH) de kwestie. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Reneé van Laarhoven, vorig jaar nog lid van het nationaal hockeyteam van Oranje, is de vriendin van Sander de Wijn, ook al Nederlands hockeyinternational. Vorig weekend was De Wijn aan de slag in Buenos Aires, waar hij het met Nederland opnam tegen Argentinië. Tijdens dat duel trok hij de aandacht van Carolina Pacheco, een grote fan. Pacheco had een bord bij waarop stond: “Sander, ik wil je shirt #12”. 

Van Laarhoven kreeg de foto onder ogen en was alles behalve tevreden met de sollicitatie. Dat wilde ze via een vlammende tweet aan haar vriend duidelijk maken, maar in plaats van die naar Sander te sturen, stuurde ze hem naar de Argentijnse vrouw. De boodschap van de Nederlandse was niet min. “Haha, dikke trol. Was leuker geweest als een skinny Argentijns wijf dit had”, schreef ze dus per ongeluk naar Pacheco zélf. 

“Wees niet zoals zij” 

De Argentijnse deelde een foto met haarzelf en het bord én de beledigende woorden van Van Laarhoven meteen op sociale media. “Ik wilde alleen het shirt van een speler die ik bewonder”, schreef Pacheco erbij. “Toen kreeg ik dat antwoord van zijn vriendin. Ik had geen kwade bedoelingen. Ik denk niet dat ik het verdien om zo te worden behandeld. Dit is niet nodig. Wees niet zoals zij.” De Zuid-Amerikaanse kreeg direct heel wat steunbetuigingen, Van Laarhoven een flinke dosis kritiek. De beledigingen aan haar adres waren zelfs zo talrijk, dat ze inmiddels haar Instagramaccount heeft verwijderd. Van Laarhoven heeft ondertussen wel haar welgemeende excuses en een truitje van Sander aangeboden aan de Argentijnse vrouw. 

Renée van Laarhoven (rechts).
BELGAIMAGE Renée van Laarhoven (rechts).

De weerklank was zo groot, dat de Nederlandse hockeybond KNHB direct afstand nam van de kwestie. “Onze nationale teams houden van de sfeer en alle Argentijnse fans en we kijken ernaar uit om nog veel meer wedstrijden te spelen voor dit geweldige publiek.” Ook de internationale hockeyfederatie (FIH) moeit zich in de zaak. De FIH schakelt een onafhankelijke integriteitscommissie in. “Respect is één van de kernwaarden van onze sport en dient altijd aanwezig te zijn. Aangezien het bericht afkomstig was van een hockeyspeelster, hebben we deze commissie geïnformeerd.” 
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • stefan crama

  De sociale media zijn helaas ook een pest voor onze maatschappij. Zeg of doe iets en enkele minuten later weet de halve wereld het. En aan diegenen die dat meisje veroordelen, maken jullie nooit fouten.

 • lodewijk maesen

  eerst de vrouw uitmaken en nu haar shirt bezorgen...zielig

 • bryan de ceuster

  Paul Philippaerts: Euh nee... Gewoon niet roddelen en kwaadspreken over andere mensen!

 • Paul Philippaerts

  Twee keer de afzender controleren eer je je vuilbak uitkapt op internet.

 • jan swaenen

  Wat een pretentie zeg, is zij dan perfect? Uit de ploeg zetten, ze weet ineens het gevolg van dommigheid!!