Eddy Merckx in halve finales tegen Torbjörn Blomdahl

Photonews
Onze landgenoot Eddy Merckx (UMB-3) heeft zich in het Vietnamese Ho Chi Minh voor de halve finales van de derde manche in de Wereldbeker driebanden geplaatst. De 46-jarige Antwerpenaar deed dat door thuisspeler Tran Quyet Chien (UMB-20) in zestien beurten met 40-23 te verslaan.

Eerder op de dag had Merckx in de achtste finales de Egyptenaar Sameh Sidhom (UMB-16) met 41-30 uitgeschakeld. Voor de andere Belgen betekende een achtste finale het eindstadium. Frédéric Caudron (UMB-5) verloor daarin met 40-25 van Tran. Roland Forthomme (UMB-9) moest met 40-33 de duimen leggen voor de Italiaan Marco Zanetti (UMB-7) en Eddy Leppens (UMB-24) leed een 40-35 nederlaag tegen de Spanjaard Daniel Sanchez (UMB-6).

Clash met Zweed
Om een plaats in de finale wacht tweevoudig wereldkampioen Merckx Morgen een clash tegen de Zweed Torbjörn Blomdahl. De Europese kampioen, nummer een van de wereld en wereldbekerleider, nam in zijn kwartfinale in 19 beurten met 40-25 de maat van Zanetti.

Tweede finaleticket
De Zuid-Koreaan Cho Jae Ho (UMB-14) en de Turk Tayfun Tasdemir (UMB-10) strijden om het tweede ticket voor de finale. In de kwartfinales schakelde Cho zijn landgenoot Choi Sung-Won (UMB-4), de regerende wereldkampioen, met 40-26 uit. Tasdemir plaatste zich met een 40-24 zege tegen Sanchez. Hij had daar slechts tien beurten voor nodig.