'Crimineel bloedbad' in het UFC krijgt nog staartje: "Dat ik jou nooit nog in de octagon zie"

rv
Geen reclame voor het UFC en de nieuw opgerichte flyweight division (125 pounds of 56,5 kilogram) het voorbije weekend. In het Noord-Braziliaanse Belem kreeg thuisvechtster Priscilla Cachoeira er zo hard en vooral zo lang van langs, dat scheidsrechter Mario Yamasaki achteraf zelfs door UFC-goeroe Dana White fors in vraag werd gesteld. 'Pedrita' moest, in wat door commentatoren beschreven werd als een "crimineel bloedbad", 203 slagen incasseren en blijft achter met een meniscusletsel.

Valentina Shevchenko versus Priscilla Cachoeira, nochtans een van de main cards van de avond in Belem, werd vooraf bestempeld als een eenzijdige kamp in UFC 215, het eerste buitenlandse event van het jaar. De 'Bullet' uit Kyrgizië had een record van 14-1, tot ze in de bantams twee keer nipt verloor van Amanda Nunes, een topvechtster wat groter en breder dan haar, waarna ze voor de lichtere flyweights koos om een gooi te doen naar de wereldtitel. De Braziliaanse Cachoeira maakte haar debuut in het UFC en dat zal ze niet gauw vergeten. Al snel kreeg ze een elleboog net boven het oog te verwerken en bloedde ze hevig. Halfweg ronde twee zat Shevchenko al aan 129 uitgedeelde slagen, 'Pedrita' aan welgeteld eentje. Cachoeira kreeg de rammeling van haar leven en was niet bij machte zich te verdedigen. Pas in het slot van die tweede ronde kwam er een einde aan de slachtpartij toen de Braziliaanse opgaf na een rear naked choke

"Flyweight division, zeg goeiedag tegen je ergste nachtmerrie", sprak de commentator, refererend naar Shevchenko toen die haar armen de lucht instak. Om dan toch maar even te checken hoe het haar opponente verging. Niemand die achteraf kon verklaren waarom referee Yamasaki geen vroegtijdig einde aan de kamp maakte. Zelfs UFC-goeroe Dana White mengde zich via Instagram in de debatten. "Priscilla Cachoeira, je toonde een groot hart te hebben en een ijzeren wil. Het is een eer je in de UFC te hebben. Spijtig genoeg is de ref er om je te beschermen en deed Mario dat niet. Dit is niet de eerste wansmakelijke prestatie in de octagon. Spijtig genoeg kan ik er niets aan doen - dit ligt in de handen van de Braziliaanse afdeling, maar ik hoop dat ik jou na deze angstige en incompetente vertoning nooit meer in de octagon zal zien."

De manager van Cachoeira liet weten geen wrok te koesteren tegen de scheidsrechter, maar stelde wel dat zijn pupil al in ronde één ligamenten van de rechterknie scheurde en dat ook de meniscus schade opliep. Als bij wonder kwam ze er verder zonder ernstige blessures vanaf. Al blijft de kans bijzonder klein dat ze na haar knie-operatie dit jaar nog in actie komt.
33 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Fons Billen

  hopelijk beginnen mijn kleinkinderen er niet aan , wat is het volgende slaan tot er doden vallen !

 • Marc Driesmans

  Het is de trainer die weet als zijn pupil klaar is voor en kamp of niet,maar dat onze voetballerkes daar maar eens een voorbeeld aan nemen in plaats voor dood te gaan liggen met het minste tikje zij hebben op zijn minst tot het uiterste gegaan.

 • Marleen Gevers

  Speelsters??Het lijkt mij geen spel . Straks gaan ze nog beweren dat in een cafe of op straat vechten een olympische discipline is . Slim kan je cafevechters en straatvechters niet noemen , kooivechters nog minder en die zijn dan nog nuchter . Sommigen hun mentale ontwikkeling is gestopt ten tijde van de Romeinen

 • Peter Vandebeek

  Voor zij die dit ook ambiëren : onthoud dat het jullie trainer/entourage is die de tegenstander uitkiest, niet jij. Met wat pech kun je dan over je tegenstander enkel zelf wat opzoekwerk doen. Er zijn er genoeg die volledig mentaal kapot zijn na het vechten tegen een te zware tegenstander. Amateurisme ten top.

 • johanneke li

  bruut op elkaar slagen is niet echt sport te noemen. in andere vechtsporten zijn er daarom duidelijkere regels zodat verwondingen tot een minimum beperkt blijven. het is voor een wedstrijd immers belangerijker om je overwicht over je tegenstander aan te tonen dan hem daadwerkelijk in elkaar te slagen tot hij/zij niet meer beweegt.