België houdt derde plaats vast in kegelproef

Na de proef met de kegels staat België nog steeds op de derde plaats op het Europees kampioenschap mennen in Aken. Dat is vooral te danken aan de zege van tweevoudig ex-wereldkampioen Felix Marie Brasseur in de proef met de kegels. Individueel staat Brasseur nu op plaats vier.

De zege van Felix Marie Brasseur kwam er een beetje onverwacht. Hij was samen met de Hongaar Jozef Dobrovitz de enige die erin slaagde de proef foutloos af te leggen in de vooropgestelde tijd. "De tijdsgrens was bijzonder scherp ingesteld en er zaten een paar heel scherpe bochten in het opgelegde parkoers, die uiteraard voor de nodige vertraging zorgden", analyseerde Brasseur de wedstrijd. "Bovendien zijn het heel jonge paarden, die dit jaar voor de eerste maal op dit niveau rijden".

Glenn Geerts was de eerste Belg die de piste in moest. Hij kreeg 17,35 strafpunten bij op het conto, ondermeer omdat hij te laat binnen kwam. Edouard Simonet finishte wel binnen de vooropgestelde 180 seconden, maar stootte drie kegels om waarmee hij 9 strafpunten opliep. Toch kon België zijn derde plaats in het klassement vasthouden. "Hopelijk slagen wij er in om zaterdag in de marathon het brons definitief te veroveren", blikte Brasseur vooruit. "Het zou een mooie afsluiter zijn van mijn carrière want het EK is mijn allerlaatste wedstrijd. Individueel sta ik nu vierde en dat opent nog altijd perspectieven richting podium."

Stand

Landenklassement:

1. Nederland 81,18 strafpunten

2. Hongarije 102,45

3. België 106,69

4. Duitsland 107,69

5. Zwitserland 127,27

Individueel klassement:

1. IJsbrand Chardon (Ned) 38,23 strafpunten

2. Jozef Dobronitz (Hon) 47,90

3. Koos de Ronde (Ned) 48,20

4. Felix Marie Brasseur (Bel) 48,79

5. Juan Antonio Real Garcia (Spa) 50,07

...

8. Edouard Simonet (Bel) 57,90

24. Glenn Geerts (Bel) 75,93