Alain Van Der Steen vervoegt Luca Brecel in vierde ronde

Facebook
Alain Van Der Steen is de enige Belg die de eerste drie ronden van het Ruhr Open snooker heeft overleefd. Op toernooi, dat plaatsvindt in het Duitse Mülheim, zette hij in de derde ronde de Welshman Ben Jones met 4-2 aan de kant.

Nadat er in de tweede ronde nog acht Belgen actief waren, konden enkel Alain Van der Steen, Dennis Deroose en Jurian Heusdens hun plaats in de derde ronde veilig stellen. Zo won Van Der Steen met 4-3 van de Engelsman Michael Williams. Deroose won met 4-1 van de Duitser Miro Popovic en Heusdens versloeg in een Belgisch onderonsje Johny Moermans met 4-1.

Deroose was in de derde ronde tegen de Zwitser Alexander Ursenbacher vrijwel kansloos en verloor met 4-0. Heusdens moest na een sterke partij met 4-2 zijn meerdere erkennen in de Welshman Kishan Hirani. Van Der Steen, die na een thriller Jones aan de kant zette, neemt het in de vierde ronde op tegen de Engelsman Mark Davis (WS 18). Luca Brecel, die met zijn 42e plaats op de wereldranking de eerste drie ronden vrij was, neemt het in zijn eerste wedstrijd op tegen de Engelsman Ian Glover (WS 92).

Uitslagen

Tweede ronde.

Joe O'Connor (Eng) - Inge Vermeulen (Bel) 4-0

Jurian Heusdens (Bel) - Johny Moermans (Bel) 4-1

Alain Van Der Steen (Bel)- Michael Williams (Eng) 4-3

Dennis Deroose (Bel) - Miro Popovic (Dui) 4-1

Ashley Hugill (Eng) - Jeff Jacobs (Bel) 4-0

Dean Sheridan (Eng) - Wan Chooi Tan (Bel) 4-1

Josh Boileau (Ier) - Phuntsok Jaegers (Bel) 4-1

Derde ronde.

Alexander Ursenbacher (Zwi) - Dennis Deroose (Bel) 4-0

Kishan Hirani (Wal) - Jurian Heusdens (Bel) 4-3

Alain Van Der Steen (Bel)- Ben Jones (Wal) 4-2