Marko Kump is snelste in openingsrit Azerbeidzjan

PHOTO_NEWS
Marko Kump (Adria Mobil) heeft de eerste etappe in de Ronde van Azerbeidzjan (2.1) gewonnen. De 26-jarige Sloveen haalde het na 153,5 km van Bakoe naar Sumqayit in een massasprint voor de Italiaan Francesco Chicchi (Androni Giocattoli) en thuisrijder Maksym Averin (Synergy Baku Cycling Project). Kump is meteen ook de eerste leider in het klassement.

De vlucht van de dag stond op naam van drie renners: Zoltan Sipos, Christopher Williams en Elchin Asado. Het trio bouwde een maximale voorsprong op van vijf minuten en werd op zo'n 30 km van de streep ingerekend door het peloton. Ondanks nog enkele aanvalspogingen in het slot draaide de wedstrijd uit op een massasprint. Daarin toonde Kump zich sneller dan Chicchi en Averin. Voor Kump is het zijn vierde profzege. Eerder won hij een rit in de Internationale Wielerweek Coppi e Bartali in 2010 (2.1.), een etappe in de Ronde van Slovenië (2.1.) in 2009 en een rit in de Poolse rittenkoers Szlakiem Grodow Piastowskich (2.1.) in 2012.

De Ronde van Azerbeidzjan duurt tot en met zondag. Er nemen slechts twee Belgen deel, Brent Luyckx (Leopard Development Team) en Xandro Meurisse (An Post-Chain Reaction). De winnaar van vorig jaar, Ilnur Zakarin en vorige week nog eindwinnaar in de Ronde van Romandië, is er niet bij wegens deelname aan de Ronde van Italië.