Manu Lecomte en Khalid Boukichou vallen naast selectie EK basketbal

Eddy Casteels
BELGA Eddy Casteels
Eddy Casteels heeft zondag zijn selectie van twaalf voor het Europees kampioenschap basketbal bekendgemaakt. Manu Lecomte en Khalid Boukichou vielen naast de selectie. Ze blijven wel reserve.

Eddy Casteels heeft zijn selectie van twaalf voor het Europees kampioenschap basketbal bekendgemaakt. Manu Lecomte en Khalid Boukichou vielen naast de selectie. Ze blijven wel reserve.

Casteels trekt met Sam Van Rossom, Jonathan Tabu, Lionel Bosco, Quentin Serron, Jean Salumu, Jean-Marc Mwema, Wen Mukubu, Matt Lojeski, Pierre-Antoine Gillet, Axel Hervelle, Maxime De Zeeuw en Kevin Tumba naar het Letlandse Riga. Daar nemen de Belgian Lions het vanaf 5 september in de groepsfase op tegen Estland, Letland, Litouwen, Oekraïne en Tsjechië. De eerste vier van de groep plaatsen zich voor de achtste finales, die in het Franse Rijsel afgewerkt worden. De finalisten plaatsen zich rechtstreeks voor de Olympische Spelen. De derde tot de zesde spelen een pre-olympisch kwalificatietoernooi.

Deze week spelen de Lions in Frankrijk nog twee oefenduels: donderdag in Rouen tegen Georgië en zaterdag in Saint-Quentin tegen thuisland Frankrijk.