Linus Gerdemann kiest voor Deense wielerploeg

PHOTO_NEWS
Linus Gerdemann zet zijn carrière in 2015 verder bij het Deense Cult Energy. De Duitser, bijna 32, gaat na een jaar weg bij het Zuid-Afrikaanse MTN-Qhubeka. "Ik volg het team al langer. Het is een goede continentale ploeg waarin ik een rol wil opnemen als begeleider van jongeren. Daarnaast wil ik presteren in rittenkoersen van een week", zegt Gerdemann.

Gerdemann werd in 2005 door Bjarne Riis opgenomen in het toenmalige CSC-team. Riis noemde het aanstormende talent toen 'de nieuwe Jan Ullrich', maar die status kon hij nooit echt waarmaken.

In de Tour van 2007 kende Gerdemann, in dienst van T-Mobile, wel een gloriemoment toen hij een zware bergetappe won en (een dag) de gele leiderstrui veroverde. Verder staan onder meer ritten in de Tirreno en de Ronde van Zwitserland, en eindwinst in de rondes van Duitsland en Luxemburg op zijn erelijst.

Na twee seizoenen bij RadioShack-Trek (in 2011 en 2012) vond Gerdemann geen ploeg voor 2013. Dit seizoen kreeg hij een nieuwe kans bij MTN-Qhubeka. Voor die ploeg won hij een rit in de Ronde van Azerbeidzjan.