Tadej Pogacar won vorig jaar de Tour.
Volledig scherm
Tadej Pogacar won vorig jaar de Tour. © AFP

Laatste uur om kans te maken op 5.000 euro: speel mee met de Gouden Tour en win talloze prijzen

Vandaag trekt het circus van de Tour de France trekt zich weer op gang. En met de Gouden Tour kan jij bewijzen dat je de ideale ploegleider bent en 5.000 euro cash winnen. Meedoen voor de jackpot kan tot uiterlijk vanmiddag om 12.30 uur.

  1. PORTRET. Nina Derwael (21) was zo’n energieke peuter dat haar ouders haar maar lieten turnen: “Vroeger dook ze zonder schrik van kasten. Nu doet ze hetzelfde op de brug”
    PREMIUM

    PORTRET. Nina Derwael (21) was zo’n energieke peuter dat haar ouders haar maar lieten turnen: “Vroeger dook ze zonder schrik van kasten. Nu doet ze hetzelfde op de brug”

    Ze kon lopen voor ze een jaar oud was. Ze kon zwemmen voor ze drie was. Op haar vierde dook Nina Derwael (21) van hoge kasten zonder schrik in de armen van haar papa. “Nina was een energiek kind. We dachten zelfs dat ze hyperkinetisch was”, zegt haar vader Nico (48). Nu doet zijn dochter precies hetzelfde, maar dan aan de brug. De inzet is ook wat hoger dan vroeger: een gouden medaille op de Olympische Spelen. Wat behalve een ongelooflijk fantastische prestatie vooral het vervullen van een jarenlang gekoesterde droom zou zijn.