Kris Boeckmans: "Ben sprint veel te vroeg aangegaan"

Kris Boeckmans (links) met winnaar Nacer Bouhanni.
PHOTO_NEWS Kris Boeckmans (links) met winnaar Nacer Bouhanni.
Even leek Kris Boeckmans het te gaan halen in Halle-Ingooigem, maar in de slotmeters slaagde de Fransman Nacer Bouhanni er nog in om hem te remonteren. Boeckmans strandde zo op de tweede plaats.

"Ik ben mijn sprint veel te vroeg aangegaan", stelde Boeckmans. "Frederik Willems had ons een duidelijke beschrijving gegeven van de finale. Hij was de mening toegedaan om snel aan te gaan. Maar aanzetten op 300 meter van de finish was net van het goede te veel. Gelukkig kon enkel maar Nacer Bouhanni over mij komen. Zondag is er tijdens het BK niet één kopman binnen onze ploeg. Althans, dat denk ik toch. Er zal altijd een snelle man mee moeten zijn met een groepje. Mijn niet-selectie voor de Ronde van Frankrijk? Ik had de vraag al eens gesteld of ik mee zou moeten naar de Tour, maar ik kreeg nooit een concreet antwoord. Ze bleven rond de pot draaien en dan heb je al snel een vaag vermoeden. Samen met de trainer zal ik nu een nieuw schema opstellen voor het vervolg van het seizoen. Wellicht ga ik mee op ploegstage, maar dat moet allemaal nog besproken worden."

PHOTO_NEWS

Edward Theuns kon vrede nemen met zijn derde plaats. "Ik ben eigenlijk een beetje over mijn toeren moeten gaan om aansluiting te vinden met de koplopers omdat ik me ietwat had laten verrassen", verduidelijkte Theuns. "Ik ben dan ook tevreden dat ik uiteindelijk nog derde geworden ben. Dit is wellicht mijn dertigste plaats in de top-tien dit seizoen. Ik werd in de sprint zeer goed afgezet door Oliver Naesen, maar met de wind op kop dacht ik er goed aan te doen om zo lang mogelijk in zijn wiel te blijven. Plots kwamen Bouhanni en Boeckmans afgestormd en was de derde plaats het hoogst haalbare. Van die val zelf heb ik niets gezien. Dat gebeurde achter mij. Ik hoorde het wel kraken en dan weet je wel genoeg. Ik ga nu rustig naar huis fietsen. Een klein beetje losrijden en dan train ik nog licht bij. De laatste twee ronden werd er fel gekoerst, maar de aanloop naar de finale was zeer rustig. Ideaal richting zondag dus."