König triomfeert in Tsjechië

Leopold König
PHOTO_NEWS Leopold König
Leopold König heeft in eigen land de derde etappe in de Czech Cycling Tour (Tsj/2.1) op zijn naam geschreven. De renner van Team Sky, in Tsjechië aan de bak voor de nationale ploeg, reed weg in de slotfase en soleerde na 199 kilometer van Mohelnice naar Sternberk naar de zege. Zijn landgenoten Karel Hnik en Jan Barta werden respectievelijk tweede en derde. Een andere landgenoot, Petr Vakoc van Etixx-Quick Step, neemt de leiderstrui over van Fernando Gaviria.

In een nerveuze openingsfase, met heel wat aanvalspogingen, waren het uiteindelijk tien renners die wegreden uit het peloton, met daarin onder meer Jan Tratnik, Wirtgen Rabitsch, Oscar Riesebeek en Adriaan Janssen. Hun maximale voorsprong liep op tot 4:20 in deze koninginnenrit van de Czech Cycling Tour. In het peloton ging het intussen snel en moest leider Gaviria lossen. Uiteindelijk kregen we een uitgedunde groep met favorieten van zo'n 25 renners die op zoek gingen naar de vluchters.

Eens die werden bijgehaald trok Leopold König met Karel Hnik in de aanval op zo'n tien kilometer van de finish. König bleek de sterkste en ontdeed zich finaal van zijn metgezel. Hij haalde het met een halve minuut voorsprong op Hnik. Petr Vakoc van Etixx-Quick Step werd vijfde en neemt de leiderstrui over van Gaviria. Ploegmaat Pieter Serry werd eerste Belg op een negende plaats op 1:18 van de winnaar en staat derde in het klassement. De Czech Cycling Tour eindigt morgen.