Volledig scherm
© BELGA

Jolien D'hoore pakt eindzege, slotrit voor Alison Tetrick

BeNe Ladies TourOnze landgenote Jolien D'hoore is eindwinnares van de BeNe Ladies Tour geworden. Haar leidersplaats kwam in de rit van zondag, over 115,1 km met start en aankomst in Zelzate, niet meer in gevaar. De 30-jarige Alison Tetrick (Optum) won de slotetappe, de Amerikaanse haalde het afgescheiden nadat ze een solo van zowat 30 kilometer afrondde. De Britse Lucy Garner werd tweede voor de Australische Chloe Hosking.

  1. D'hoore verstevigt leidersplaats BeNe Ladies Tour na winst in tijdrit

    D'hoore verstevigt leiders­plaats BeNe Ladies Tour na winst in tijdrit

    Jolien D'hoore (Wiggle-Honda) heeft vandaag de individuele tijdrit in de BeNe Ladies Tour gewonnen. Na 6,3 kilometer in de straten van Sint-Laureins klokte ze af in 8:21.71 (gem. 45,205 km/u). Ann-Sophie Duyck reed twee seconden langer over het traject en de Canadese Leah Kirchmann bolde binnen na 8:26. D'hoore, die gisteren in het Nederlandse Philippine de openingsrit won, blijft leidster. Zij telt 19 seconden voorsprong op de Nederlandse Floortje Mackaij en 37 op de Italiaanse Elena Cecchini.
  2. Jolien D'hoore blijft maar winnen in BeNe Ladies Tour

    Jolien D'hoore blijft maar winnen in BeNe Ladies Tour

    Jolien D'hoore heeft na de individuele tijdrit ook de rit in lijn in de BeNe Ladies Tour gewonnen, een etappe met start en aankomst na 101,3 kilometer in het Oost-Vlaamse Sint-Laureins. Meteen werd dit haar derde etappewinst op rij in deze ronde. De Belgische kampioene hield in een massasprint de Nederlandse Floortje Mackaij en de Zweedse Sarah Mustonen achter zich en heeft in het algemeen klassement nu 0:22 voorsprong op Mackaij en 0:45 op de Italiaanse Elena Cecchini.