Volledig scherm
© BELGA

Jolien D'hoore pakt eindzege, slotrit voor Alison Tetrick

BeNe Ladies TourOnze landgenote Jolien D'hoore is eindwinnares van de BeNe Ladies Tour geworden. Haar leidersplaats kwam in de rit van zondag, over 115,1 km met start en aankomst in Zelzate, niet meer in gevaar. De 30-jarige Alison Tetrick (Optum) won de slotetappe, de Amerikaanse haalde het afgescheiden nadat ze een solo van zowat 30 kilometer afrondde. De Britse Lucy Garner werd tweede voor de Australische Chloe Hosking.

  1. Jolien D'hoore blijft maar winnen in BeNe Ladies Tour

    Jolien D'hoore blijft maar winnen in BeNe Ladies Tour

    Jolien D'hoore heeft na de individuele tijdrit ook de rit in lijn in de BeNe Ladies Tour gewonnen, een etappe met start en aankomst na 101,3 kilometer in het Oost-Vlaamse Sint-Laureins. Meteen werd dit haar derde etappewinst op rij in deze ronde. De Belgische kampioene hield in een massasprint de Nederlandse Floortje Mackaij en de Zweedse Sarah Mustonen achter zich en heeft in het algemeen klassement nu 0:22 voorsprong op Mackaij en 0:45 op de Italiaanse Elena Cecchini.
  2. Jolien D'hoore slaat mooie dubbelslag in BeNe Ladies Tour

    Jolien D'hoore slaat mooie dubbelslag in BeNe Ladies Tour

    Onze landgenote Jolien D'hoore (Wiggle-Honda) heeft de openingsetappe van de BeNe Ladies Tour op haar naam geschreven. De Belgische kampioen was in een rit over 78,1 km met start en aankomst in het Nederlandse Philippine de snelste in een sprint met vier en verwees de Nederlandse Floortje Mackay en de Italiaanse Elena Cecchini naar de dichtste ereplaatsen. De Oost-Vlaamse D'hoore pakte onderweg ook de beide tussensprinten mee en staat in het algemeen klassement nu 8 seconden voor op Mackaij en 0:10 op Cecchini.