Jason Denayer grijpt met Lyon nipt naast ligabeker, PSG wint na penalty’s

Neymar en Mbappé gekscherend
Photo News Neymar en Mbappé gekscherend

Paris Saint-Germain heeft vrijdag na de titel en de beker ook de ligabeker veroverd. In de finale in het Stade de France versloeg het Olympique Lyon in een strafschoppenreeks met 6-5. Beide finalisten waren er in 120 minuten voetbal niet in geslaagd te scoren. Rode Duivel Jason Denayer speelde de volledige wedstrijd voor Lyon, een strafschop nemen, deed hij niet.

Beide ploegen benutten hun eerste vijf penalty’s, maar daarna stopte PSG-keeper Keylor Navas de inzet van Bertrand Traoré. Pablo Sarabia schoot de club uit Parijs daarna naar de winst.

Het is voor PSG de negende en meteen ook de laatste eindzege in de Coupe de la Ligue. Bij gebrek aan televisiebelangstelling verdwijnt het toernooi van de kalender.

De nederlaag van Lyon is goed nieuws voor Reims. Dat mag nu als zesde in de Ligue 1 naar de voorrondes van de Europa League. Lyon, zevende in het kampioenschap, grijpt voor het eerst sinds 1996 naast Europees voetbal, tenzij de club erin slaagt de Champions League te winnen. 

Jason Denayer getroost door zijn ploegmaat Marcelo
Photo News Jason Denayer getroost door zijn ploegmaat Marcelo
Mbappé speelde door een blessure niet mee maar dat kon de pret niet bederven
Photo News Mbappé speelde door een blessure niet mee maar dat kon de pret niet bederven
Photo NewsReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.