Jamaica ook bij de vrouwen baas op 4x100m

AP
Jamaica heeft zijn reputatie als beste sprintland ter wereld alle eer aan gedaan. Zowel bij de mannen als de vrouwen sprintte het land naar het goud op de 4x100m. Voor slotloopster Shelly-Ann Fraser-Pryce is het de tweede gouden plak van dit tornooi, na individueel goud op de 100m.

Het Jamaicaanse estafetteteam heeft op het WK atletiek in Peking zijn wereldtitel op de 4x100 meter voor vrouwen verlengd. Het hoeft daarom niet onder te doen voor het mannenteam, dat even na hen op de piste kwam en dezelfde prestatie neerzette. Het viertal met Veronica Campbell-Brown, Natasha Morrison, Elaine Thompson en wereldkampioene op de 100 meter Shelly-Ann Fraser-Pryce liep een tijd van 41.07, de op één na beste chrono ooit. Het zilver was voor de Verenigde Staten in een tijd van 41.68. Trinidad en Tobago werd derde in 42.03.

Nederland, met kersvers wereldkampioene op de 200 meter Dafne Schippers als tweede loopster, werd gediskwalificeerd na een foute stokwissel.

Het wereldrecord op de 4x100 meter werd gerealiseerd op de Olympische Spelen in Londen 2012. Toen liepen de Amerikaanse vrouwen naar een chrono van 40.82.

GETTY
GETTY
AP
GETTY