Isinbayeva bergt polsstok na OS Rio definitief op

AP
Polsstokspringster Yelena Isinbayeva beëindigt haar succesvolle carrière na de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro. "Ik heb alles gewonnen wat er te winnen valt en ik heb niks meer te leren, maar het blijft geweldig om te mogen starten op de Spelen", vertelde de 32-jarige Russin vandaag op een persconferentie in Moskou. "De Spelen in Rio worden een feest, daarna houd ik het definitief voor bekeken".

De uit Wolgograd afkomstige Isinbayeva is de meest succesvolle polsstokspringster ter wereld. Ze won al drie wereldtitels en pakte zowel in Athene (2004) als in Peking (2008) olympisch goud. Als eerste vrouw sprong ze in juli 2005 hoger dan 5 meter, in augustus 2009 lukte ze 5m06, een wereldrecord dat er nog steeds staat.

In haar vijfde deelname aan de Spelen wil ze haar titel verlengen. "Ik ben honderd procent zeker dat 2016 mijn laatste jaar in de atletiek wordt", zei Isinbayeva.

Sabbatjaar
De Russin laste voor 2015 een sabbatjaar in, ze wil zich voluit concentreren op haar dochter die in juni geboren werd. "Ik beperk me nu tot lichte trainingen. Pas vanaf juni 2015 ga ik weer vol aan de bak. Mijn belangrijkste doel is Rio 2016", klonk het al in september.

EPA