Eli Iserbyt in actie in Ruddervoorde.
Volledig scherm
PREMIUM
Eli Iserbyt in actie in Ruddervoorde. © BELGA

Iserbyt ziet crossen in Amerika als opstapje naar Olympische Winterspelen: “Voelen dat er iets aan het veranderen is”

VeldrijdenEli Iserbyt (24) was vandaag opnieuw de beste in de Superprestige-cross van Ruddervoorde. En wie wint, heeft recht van spreken. En dus maakte Iserbyt van de gelegenheid gebruik om een lans te breken voor de veldritten in Amerika, in het kader van een internationale Wereldbeker. “Want dat is de basis om de cross olympisch te maken”, droomde de Europese kampioen luidop. 

5 reacties

 • Stephan Priem

  1 jaar geleden
  @ Davey Adam, de mooiste crossen waren die in de sneeuw, dus is perfect mogelijk. Cyclocross moet naar de OS.
 • Jonah Kemps

  1 jaar geleden
  Internationaal gaan rijden waar geen kat op af komt helpt ook niet echt denk.
 • Davey Adam

  1 jaar geleden
  @Davey Adam *Winterspelen
 • Davey Adam

  1 jaar geleden
  Veldrijden is en word geen olympische sport! Of het IOC moet de regels aanpassen. Maar het lijkt me sterk. In het regelement van het van het IOC staat dat namelijk dat een olympische wintersport op sneeuw of ijs plaats moet vinden. Veldrijden is geen sport die op sneeuw of ijs plaats vind. Het kan wel maar dan kun je net zo goed de wegwedstrijd en de Marathon ook tijdens de olympische spelen houden. Fietsen en hardlopen kun immers ook doen als het gesneeuwd/gevroren heeft.
 • wim rooyakkers

  1 jaar geleden
  Inderdaad , de UCI moet alle zeilen bijzetten om cyclocross Olympisch te maken ,en dan komt pas de internationale doorbraak voor deze sport en zoniet dan blijft het een onderonsje van enkele landen.