Eli Iserbyt in actie in Ruddervoorde.
Volledig scherm
PREMIUM
Eli Iserbyt in actie in Ruddervoorde. © BELGA

Iserbyt ziet crossen in Amerika als opstapje naar Olympische Winterspelen: “Voelen dat er iets aan het veranderen is”

VeldrijdenEli Iserbyt (24) was vandaag opnieuw de beste in de Superprestige-cross van Ruddervoorde. En wie wint, heeft recht van spreken. En dus maakte Iserbyt van de gelegenheid gebruik om een lans te breken voor de veldritten in Amerika, in het kader van een internationale Wereldbeker. “Want dat is de basis om de cross olympisch te maken”, droomde de Europese kampioen luidop. 

5 reacties

 • Stephan Chef

  1 maand geleden
  @ Davey Adam, de mooiste crossen waren die in de sneeuw, dus is perfect mogelijk. Cyclocross moet naar de OS.
 • Jonah Kemps

  1 maand geleden
  Internationaal gaan rijden waar geen kat op af komt helpt ook niet echt denk.
 • Davey Adam

  1 maand geleden
  @Davey Adam *Winterspelen
 • Davey Adam

  1 maand geleden
  Veldrijden is en word geen olympische sport! Of het IOC moet de regels aanpassen. Maar het lijkt me sterk. In het regelement van het van het IOC staat dat namelijk dat een olympische wintersport op sneeuw of ijs plaats moet vinden. Veldrijden is geen sport die op sneeuw of ijs plaats vind. Het kan wel maar dan kun je net zo goed de wegwedstrijd en de Marathon ook tijdens de olympische spelen houden. Fietsen en hardlopen kun immers ook doen als het gesneeuwd/gevroren heeft.
 • wim rooyakkers

  1 maand geleden
  Inderdaad , de UCI moet alle zeilen bijzetten om cyclocross Olympisch te maken ,en dan komt pas de internationale doorbraak voor deze sport en zoniet dan blijft het een onderonsje van enkele landen.
 1. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.