Is het einde in zicht voor het CCC van Van Avermaet?

Donkere wolken pakken zich steeds meer samen boven Team CCC
Photo News Donkere wolken pakken zich steeds meer samen boven Team CCC

Donkere wolken pakken zich steeds meer samen boven Team CCC. Volgens het Poolse persagentschap PAP werkt het ploegmanagement aan een noodplan. Door de heersende coronacrisis krijgt de hoofdsponsor, de Poolse schoenenfabrikant CCC, namelijk zware economische klappen. In die mate zelfs dat het sterk overweegt om alle sponsoractiviteiten voor de periode 2020-'21 stop te zetten. Dat zou het einde betekenen van het WorldTour-team van onder meer olympisch kampioen Greg Van Avermaet, Matteo Trentin, Serge Pauwels, Gijs Van Hoecke, Nathan Van Hooydonck en Guillaume Van Keirsbulck, de vrouwenploeg van Marianne Vos en het CCC Development Team dat met een continentale licentie rijdt. Eerder werd renners en management al gevraagd om 80% loon in te leveren en een groot deel van het personeel op technische werkloosheid geplaatst. CCC hoopt in de eerste plaats als bedrijf te kunnen overleven. (JDK)

Greg Van Avermaet van CCC
BELGA Greg Van Avermaet van CCC2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Peter De Decker

    Bij Deceuninck-Quickstep? Daar is de belangrijkste troef de Wolfpack. Dat past niet bij Greg, voor iemand anders rijden. Hij past echt niet in deze ploeg. Dat hij maar blijft waar hij is.

  • Peter Berg

    Dat hij dan nog maar een paar jaar bij Deceuninck - Quick Step gaat rijden...