IOC huldigt Guido De Bondt met Olympische Orde

AP
Het Internationaal Olympisch Comité huldigt Guido De Bondt, secretaris-generaal van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité met de Olympische Orde. Dat is de hoogste onderscheiding die het IOC uitreikt.

"Het BOIC is bijzonder trots", verklaarde BOIC-voorzitter Pierre-Olivier Beckers. "Guido De Bondt verdient deze belangrijke eretitel voor zijn nooit aflatende ijver ten dienste van de olympische beweging en de sport in het algemeen."

In maart, hij wordt dan 65, gaat De Bondt met pensioen, na een olympische carrière van 37 jaar. De Bondt trad in 1976 als sportdirecteur in dienst van het BOIC. In 1992 werd hij secretaris-generaal. Ook op het internationale toneel gaf hij de olympische beweging mee vorm. Nog steeds deelt hij bij het IOC zijn expertise in verschillende commissies. Twaalf jaar lang, tot eind vorige maand, was hij lid van het Uitvoerend Comité van de Europese Olympische Comités (EOC). Hij was ook voorzitter van de commissie voor het Europees Jeugd Olympisch Festival (EJOF), dat sinds de eerste editie in Brussel in 1991 - onder leiding van De Bondt en op initiatief van IOC-erevoorzitter Jacques Rogge, uitgroeide tot een Europees olympisch topsportevenement.

.