Toeschouwers bij de WK-kwalificatiewedstrijd Nederland-Letland. Het event valt onder een reeks van proefevenementen waarbij Fieldlab onderzoekt hoe grote evenementen veilig kunnen plaatsvinden in coronatijd.
Volledig scherm
Toeschouwers bij de WK-kwalificatiewedstrijd Nederland-Letland. Het event valt onder een reeks van proefevenementen waarbij Fieldlab onderzoekt hoe grote evenementen veilig kunnen plaatsvinden in coronatijd. © ANP

In naam van de wetenschap hokken 5.000 supporters samen in Amsterdam: “Maandenlang is ons ingeramd afstand te houden, nu worden we bij elkaar gedreven”

De WK-kwalificatiewedstrijd Nederland-Letland was zaterdagavond Fieldlab nummer 9: een serie testevenementen waarbij het gedrag van de toeschouwers wordt gemeten. Hoelang blijven ze waar, hoeveel andere fans komen ze tegen? Het moet leiden tot een blauwdruk voor de komende maanden zodat er coronaproof evenementen gehouden kunnen worden. Collega Cyril Rosman van het Algemeen Dagblad tekende afgelopen weekend present in Amsterdam. Dit is zijn verslag.

1 reactie

  • Baldr VanHoek

    2 jaar geleden
    Valt onder de noemer gratis theater dat wetenschappelijk verantwoord is en ondersteuning vindt in ongeoorloofde uitspraken van het eerste uur jaargang 2020. Eerst een paar experten in premature fase contradicties zien en horen zeggen om het daarna na 2020 niet zo erg te laten opvallen.Immers wat iedereen al weet, is dat groepsimmuniteit zonder vaccinatie makkelijk kan.Dus is het zaak om de boel nog wat meer op te stoken we zitten wel in een economie of drijfzand. In chaos kan je altijd iets meer