Hugo Broos stapt toch op bij Algerijnse JS Kabylie

BELGA
Hugo Broos is geen trainer meer van de Algerijnse eersteklasser JS Kabylie. Broos gaf vrijdagavond zijn ontslag, zo bevestigen verschillende media.

Na de dood van zijn Kameroense aanvaller Albert Ebossé, die op 23 augustus stierf nadat hij vanuit de tribunes een steen op het hoofd kreeg, twijfelde Broos al of hij zou aanblijven. Uiteindelijk besliste hij zijn taak verder te zetten, maar nu is hij dus toch opgestapt. Broos kan niet leven met de inmenging van zijn voorzitter, zo vertelde hij vrijdagavond aan de verzamelde Algerijnse pers na de gewonnen competitiewedstrijd tegen NAHD.

"Ik vind het jammer dat ik JSK moet verlaten, maar ik volg mijn principes", verklaarde Broos. "Als de voorzitter je een lijst geeft met spelers die je moet opstellen, kan ik dat niet aanvaarden. Ik ben de coach en ik ben verantwoordelijk voor het technische domein. De voorzitter vroeg me die en die op te stellen, maar dat is onaanvaardbaar. Ik heb de ploeg opgesteld en we hebben vandaag gewonnen. We staan aan de leiding in het klassement en ik vertrek met opgeheven hoofd, ook al waren er veel problemen door de dood van Ebossé. Ik heb beslist te vertrekken, dus ik ben weg."

De 62-jarige Broos was sinds juli aan de slag bij Jeunesse Sportive Kabylie.