Rochelle met de twee gidsen en de dokter die haar leven hebben gered.
Volledig scherm
Rochelle met de twee gidsen en de dokter die haar leven hebben gered. © Rv

Het verhaal van de reisgezellin van de Belgian Tornados die ei zo na het leven liet tijdens helse tocht

Tornados op EverestDe voorbije dagen kon u hier al volgen hoe de Belgian Tornados, niet zonder slag of stoot, het Everest Base Camp bereikten. Uit de laatste updates die doorsijpelen vanop de Himalaya, blijkt nog maar eens hoe hachelijk die onderneming was en nog steeds is. Zo hing het leven van Rochelle Gilmore, een Australische ex-wielrenster die Jacques Borlée en co vergezelde, aan een zijden draadje. Ze deed haar verhaal aan de Belgische delegatie via WhatsApp, hieronder een integrale vertaling.

1 reactie

 • Luc Verhelle

  1 jaar geleden
  Een goede acclimatisatie had dit voorval heel waarschijnlijk kunnen voorkomen. (longontsteking was waarschijnlijk een gevolg). Als er meer dan 300, maximaal 400 meter hoogteverschil is tussen de opeenvolgende slaapplaatsen, dient men een acclimatisatiehike en -nacht in te plannen. Deze expeditie trok na Phakding (2610m) naar Namche Bazar (3460m) In Namche hadden ze een acclimatisatie moeten inplannen, elke expeditie (ook de pro klimmers) doet dit, twee of zelfs drie nachten in Namche.
 1. Boonen in HLN Sportcast over voorbereiding Van Aert: “Je kunt op stage diep gaan, maar die typische piekjes in wedstrijden vallen moeilijk te simuleren”
  Play
  HLN Sportcast

  Boonen in HLN Sportcast over voorberei­ding Van Aert: “Je kunt op stage diep gaan, maar die typische piekjes in wedstrij­den vallen moeilijk te simuleren”

  5 maart
 2. Mignolet: "Ik raak de bal met de hand, ja. Maar de goal van Standard komt er ook na buitenspel"

  Mignolet: "Ik raak de bal met de hand, ja. Maar de goal van Standard komt er ook na buitenspel"