Bonucci en co zingen het volkslied vol passie mee tegen Turkije.
Volledig scherm
Bonucci en co zingen het volkslied vol passie mee tegen Turkije. © EPA

Het verhaal achter het passionele Italiaanse volkslied: “Uitstralen dat je goesting hebt om te spelen voor de nationale ploeg”

Vrijdag kijken de Rode Duivels in de kwartfinale van het EK Italië in de ogen. Eén van de landen die dit toernooi al het meeste indruk maakten. Niet enkel tijdens, maar ook vóór de match. De Italianen staan er namelijk om bekend het volkslied luidkeels en vol passie mee te zingen. Maar waar komt die traditie vandaan? En waarom doen de Italianen het? Ex-bondscoach Marcello Lippi geeft het antwoord.

4 reacties

 • Marc DE MEERSMAN

  3 maanden geleden
  Het is gewoon een kwestie van individuele waardigheid en verbondenheid, koestering van het vuur en grinta. Er iq qpr hebben een zekere gereserveerdheid die ons belemmert er vol voor te gaan. Nadat het 1-0 geworden was tegen Portugal sloop de twijfel in de Belgische rangen: wat moesten ze nu doen? Ik zou morgen graag 11 Belgen uit volle borst het volkslied zien meezingen, met een passie die verbondenheid, kracht en gedrevenheid uitstraalt, ipv zich gereserveerd te houden.
 • Kathleen Six

  3 maanden geleden
  Ik vind dat dat een vereiste zou moeten zijn dat als ze bij de nationale ploeg spelen ook het volkslied kennen
 • Liesbeth Cuppens

  3 maanden geleden
  De nationale hymne leren zou de norm moeten zijn, een principeskwestie. Het verschil tussen Belgen en anderen komt iedere keer pijnlijk tot uiting wanneer iedere speler uitbundig meezingt en de RD stil wachten tot het volkslied voorbij is. Iedere hymne heeft een betekenis en die zou men als onderdaan moeten kennen. Eerlijk gezegd moet ook ik schuldig pleiten, want ik ken slechts een paar lijnen van de Brabançonne. Het enige volkslied dat ik enigszins goed ken, is dat van Duitsland.
 • patrick vandeputte

  3 maanden geleden
  Het onze is een van de minste kwa uitstraling.