Exclusief voor abonnees

Het verdriet van Lokeren: “Dankzij Sporting werd er over ons geklapt. Wie gaat ons nu nog weten liggen?”

Het stadion van Sporting Lokeren
Simon Mouton Photo News Het stadion van Sporting Lokeren
Voetbalclub Sporting Lokeren is aan het sterven. Het gevecht tegen de dood is lelijk en lijkt uitzichtloos. In de stad aan de Durme hebben de meeste mensen al een tijd afscheid genomen, maar de paar duizenden die zich toch vastklampen aan het laatste beetje hoop zien in stilte af. Zij weten dat Lokeren zonder Sporting weer een anoniem stadje in het Waasland wordt. En dat steekt.

Je hebt 4% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Luc Steenbeke

  Hadden beter gefusioneerd met Sint Niklaas en Beveren. Dan had het waasland nog een ploeg die op wat zou trekken. Neen de dikke nekjes van Lokeren wilden hun spiegelen aan Gent een stad van 250000 mensen versus een dorp van 20000. Een ongelijke strijd zeker???

 • Crapoen Carlo

  @Patrick Als je niets zinnigs te zeggen hebt zwijg dan. Denk dat Sporting altijd de trots van 't Waasland mag genoemd worden.

 • Brecht Dujardin

  Boven hun stand geleefd, zoals velen. Dan weet iemand met gezond verstand dat dit niet kan blijven duren, ondanks de enorme kortingen op sociale zekerheid en andere voordelen die ze genieten op kosten van de maatschappij. Van mij mogen al deze ophoog gevallen clowns failliet gaan. Als men een doordeweeks bedrijf zo zou runnen als een voetbalclub zou het geen jaar duren.

 • Patrick Rolus

  Lokeren De parking van Sint-Niklaas Zo wordt het herinnert Patrick Rolus

 • Ingrid Hemelsoet

  Het is manifest onjuist dat er nooit meer dan 10000 supporters in Daknam zijn geweest. De wedstrijd tegen Barcelona was uitverkocht en toen had het stadion een capaciteit van 18000.