Het stadion van Sporting Lokeren
Volledig scherm
PREMIUM
Het stadion van Sporting Lokeren © Simon Mouton Photo News

Het verdriet van Lokeren: “Dankzij Sporting werd er over ons geklapt. Wie gaat ons nu nog weten liggen?”

LokerenVoetbalclub Sporting Lokeren is aan het sterven. Het gevecht tegen de dood is lelijk en lijkt uitzichtloos. In de stad aan de Durme hebben de meeste mensen al een tijd afscheid genomen, maar de paar duizenden die zich toch vastklampen aan het laatste beetje hoop zien in stilte af. Zij weten dat Lokeren zonder Sporting weer een anoniem stadje in het Waasland wordt. En dat steekt.

12 reacties

 • Luc Steenbeke

  1 jaar geleden
  Hadden beter gefusioneerd met Sint Niklaas en Beveren. Dan had het waasland nog een ploeg die op wat zou trekken. Neen de dikke nekjes van Lokeren wilden hun spiegelen aan Gent een stad van 250000 mensen versus een dorp van 20000. Een ongelijke strijd zeker???
 • Crapoen Carlo

  1 jaar geleden
  @Patrick Als je niets zinnigs te zeggen hebt zwijg dan. Denk dat Sporting altijd de trots van 't Waasland mag genoemd worden.
 • Martin Dujardin

  1 jaar geleden
  Boven hun stand geleefd, zoals velen. Dan weet iemand met gezond verstand dat dit niet kan blijven duren, ondanks de enorme kortingen op sociale zekerheid en andere voordelen die ze genieten op kosten van de maatschappij. Van mij mogen al deze ophoog gevallen clowns failliet gaan. Als men een doordeweeks bedrijf zo zou runnen als een voetbalclub zou het geen jaar duren.
 • Patrick Rolus

  1 jaar geleden
  Lokeren De parking van Sint-Niklaas Zo wordt het herinnert Patrick Rolus
 • Ingrid Hemelsoet

  1 jaar geleden
  Het is manifest onjuist dat er nooit meer dan 10000 supporters in Daknam zijn geweest. De wedstrijd tegen Barcelona was uitverkocht en toen had het stadion een capaciteit van 18000.
 1. Lokeren voorlopig niet van plan om faillissement aan te vragen - Aanvoerder Overmeire: “Unaniem beslist dat we zaterdag spelen”
  Sporting Lokeren

  Lokeren voorlopig niet van plan om faillisse­ment aan te vragen - Aanvoerder Overmeire: “Unaniem beslist dat we zaterdag spelen”

  De klok tikt genadeloos verder voor Sporting Lokeren, dat voorlopig niet van plan is om het faillissement aan te vragen. Gisteravond vond er een Raad van Bestuur plaats bij de noodlijdende 1B-club en daarop werd beslist om “de nu bestaande pistes die de toekomst van de club kunnen vrijwaren alle kansen te geven.” Aanvoerder Killian Overmeire liet alvast weten dat de spelersgroep unaniem heeft beslist om morgen aan te treden tegen Roeselare. “Voor jullie, voor de jeugdspelers en ook voor onszelf.”