Het oude Beerschot is terug: club wijzigt naam, logo en uitrusting

Het hoofdstuk Beerschot Wilrijk startte in de zomer van 2013 met een massaal bijgewoonde fandag.
Benoit De Freine Het hoofdstuk Beerschot Wilrijk startte in de zomer van 2013 met een massaal bijgewoonde fandag.
‘Beerschot’ wordt de nieuwe, krachtige naam voor de club van het Kiel die volgend seizoen in 1A hoopt te spelen.  Wilrijk wordt uit de naam weggelaten. Er komen ook een nieuw logo en een nieuwe uitrusting.  De stijl is ‘old school Beerschot’. 

Het oude stamnummer 13 was al terug. De aanpassing van het logo en de naam volgen. Zaterdagavond na het laatste fluitsignaal krijgen de Beerschot-supporters het nieuwe logo  op het scorebord te zien.  De dubbele naam Beerschot Wilrijk verdwijnt . Het wordt terug Beerschot. 

Ondervoorzitter Walter Damen: “Onze investeerders, bouwbedrijf DCA en prins Abdullah Bin Mossaad, drongen aan op die naamswijziging. De naam Beerschot zet de geschiedenis van de club in de verf.  De naam heeft ook een grotere marktwaarde  omdat Beerschot een bekend merk is. De weglating van Wilrijk gebeurt met de beste intenties. In zes jaar tijd is Beerschot dankzij Wilrijk opgeklommen van 1ste provinciale naar hopelijk 1ste klasse. Dat hoofdstuk sluiten wij af maar Wilrijk zal altijd een deel van het Beerschot-verhaal blijven.  Met de mogelijke intrede in 1A  of een heroptreden in 1B start een nieuw hoofdstuk, met een nieuwe naam.”

Nieuw logo

De naamswijziging ging vlot, het ontwerp van een nieuw logo had  meer voeten in de aarde. In het oude logo zit het wapenschild van Wilrijk verwerkt. Dat verdwijnt en maakt plaats voor een eenvoudig, tweekleurig logo. Beerschot ‘old school’, zeg maar. 

Damen: “Een twintigtal logo’s zijn de revue gepasseerd. We moesten kiezen: gaan we voor iets revolutionair nieuw zoals bijvoorbeeld het nieuwe logo van Juventus? Eén van onze investeerders was daar groot voorstander van. Of kiezen wij voor een traditioneel logo? Een tiental supporters die wij raadpleegden, koos voor traditie en dat heeft het gehaald. Het logo zal vanaf zaterdagavond overal opduiken, te beginnen  op de nieuwe trainingspakken die onze 1.300 jeugdspelers over enkele weken krijgen. ”

Ook de uitrusting van de eerste ploeg ondergaat een re-styling. De shirts ‘retro-stijl’ zijn weer gewoon paars/wit voor thuiswedstrijden en volledig wit voor buitenshuis.  

“Het mag wat rauwer” 

Het Beerschot-bestuur heeft de veranderingen doorgesproken met het ‘Actiekomiteit’, een nieuw overlegorgaan waarin alle groepen supporters vertegenwoordigd zijn. De  club probeert op die manier afspraken te maken met de supporters  rond onderwerpen die hen aanbelangen 

In de tribunes mag het er trouwens “ouderwetser” aan toe gaan. Dat vinden zowel de supporters als ook het Beerschot-bestuur. Supporters moeten hun emotie kunnen ventileren en moeten een pint met écht bier in plaats van alcoholvrij bier kunnen drinken. Je zit tenslotte niet naar een balletvoorstelling te kijken.

Damen: “De emotie hoort thuis in een stadion. Door de strenge aanpak van de voetbalbond dreigt de slinger door te slaan.  Een supporter wordt harder gestraft voor grove taal tegen een scheidsrechter dan wanneer hij op  straat een politieman iets toeroept.  Het mag terug wat rauwer.  Straffer taalgebruik  hoort bij een voetbalmatch. Spelers en scheidsrechters kunnen dat verdragen. Al zijn er grenzen: racisme blijft uit den boze. Voor druggebruik hetzelfde. Een langdurig stadionverbod omdat je op een joint wordt betrapt, is overdreven. Preventie en opvolging van softdruggebruik zijn veel belangrijker. Buiten het stadion wordt het roken van een joint nauwelijks bestraft. Het evenwicht moet bewaard blijven.” 

1A?

Sportief kijkt Beerschot de kat uit de boom. Volgende week beslist de kortgedingrechter of de Voetbalbond zijn proces tegen KV Mechelen en Waasland-Beveren mag voortzetten. Is dat het geval, dan weet Beerschot ten laatste eind juni of het in 1A het nieuwe seizoen kan beginnen. 
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Erik bernard

    Bedankt voor de Germinal centen, dit vergeten ze te zeggen bij Beerschot !!.

  • steve vanderhegghen

    Keep on dreaming....Beerschot of Beerschot-wilrijk of wat het allemaal al heeft genoemd in het verleden.Volgend jaar gewoon in 1B ....jullie verdienen het niet om op andermans zogenaamde matchfixing te promoveren...jullie zijn 2de en zullen altijd 2de bijven.!!! ❤❤