Het eerste wat Lukaku deed toen corona uitbrak: “Bestelde een privéjet voor mijn ma die aan diabetes lijdt”

Romelu Lukaku en zijn moeder Adolphine voor de corona-uitbraak op stap in Milaan
Photo News Romelu Lukaku en zijn moeder Adolphine voor de corona-uitbraak op stap in Milaan
Familie komt eerst. Ook in quarantaine. Alles voor zijn mama, als diabeteslijder een risicopatiënt. Op vier uur tijd had Romelu Lukaku (26) haar vertrek uit Milaan geregeld. Zij was, toen de coronacrisis uitbrak in Noord-Italië, zijn eerste zorg.

Eerder deze week gaf Lukaku in een videogesprek met Ian Wright, ex-voetballer en ondertussen gevierd analist in Engeland, toe dat hij zijn familie het hardste van allemaal mist, daar in quarantaine in Milaan. “Ik mis het normale leven”, gaf hij. “Bij mijn mama zijn, bij mijn zoon, bij mijn broer. Het contact met mensen op straat. ‘It’s bad, man’. Je kan zelfs geen contact hebben met een normale mens.”

Ma Adolphine en zoontje Romeo verblijven al een tijdje niet meer in Milaan. Voorzorgsmaatregel die ze namen toen het corona-epidemie zwaar toesloeg in Lombardije. Samen met zijn zoontje Romeo en broer Jordan vertoeven zij momenteel in België. Ma heeft immers diabetes.

“Mijn broer is in België, mijn mama is in België, ‘my little man’ is in België en ik zit hier”, zegt hij in een videochat met Bleacher Report. “Mijn mama is hier vertrokken vanaf het moment dat het coronavirus is uitgebroken. Ik belde toen mijn mensen in België. Ik zei hen: ik heb vandaag een privéjet nodig. Dringend – vandaag. En zo vertrok ma. Ik denk dat ik om twaalf uur gebeld heb en om vier uur zat ze al op het vliegtuig. ‘She was gone’. Ze was weg.”

“Ik moet voorzichtig zijn. Mijn mama heeft diabetes. Dus ik kan niet eens naar huis gaan en haar een knuffel geven. Mams komt niet meer buiten. Mijn broer en ik zeiden direct: jij gaat niet meer op stap. Geen denken aan. Ze komt in de tuin. En ’s avonds, als het donker is, kan ze een luchtje gaan scheppen, maar niet meer dan dat.”

Photo News

100.000 euro

Lukaku toonde vrijdag zijn groot hart. Hij sprak de fans van Inter Milaan - en alle Italianen - toe in een filmpje op de clubwebsite. De Rode Duivel maakte daarin bekend dat hij 100.000 euro doneert aan een ziekenhuis in Milaan.

“In deze moeilijke momenten moeten we verenigd zijn en thuis blijven. Italië is een ongelofelijk land dat zo veel goeds gedaan heeft voor mij en mijn familie. Daarom wil ik Italië helpen door 100.000 euro te doneren aan het San Raffaeleziekenhuis. Het zou fantastisch zijn, mochten jullie de mensen en het ziekenhuis ook kunnen steunen. Blijf verenigd, blijf sterk, iedereen.”

“Op deze momenten denk ik wat ik beter kan doen voor mijn familie”, zei hij nog. 

Romelu Lukaku blijft zich ook in quarantaine afbeulen
Instagram Romelu Lukaku Romelu Lukaku blijft zich ook in quarantaine afbeulen10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Norbert Deploige

  Klopt Kevin. Als het nu ook nog eens niet in de media was verschenen zou het pas normaal kunnen genoemd worden.

 • Jos Daniels

  Als ge het breed hebt kunt ge het breed laten hangen natuurlijk.

 • Ronny Popelier

  Één respeckt is hier meer San meer terecht. Zowel op als naast het met hart op de juiste plaats, gewoon top Romelu,

 • Kevin van Goethem

  Wat hij doet is wat elk normaal mens zou doen met zoveel geld. Hij doet niet meer, maar ook niet minder dan elk normaal mens.

 • Stefaan Francois

  Kurt waarim zo lukaku zijn gekd niet mogen gebruiken om zijn moeder in veiligheid te brengen, hij heeft groot gelijk en moest ik het moeten doen en kunnen ik deed net hetzelfde. Ik kan voor mijn niks meer doen , mijn moeder is overleden toen ik 25 was. Us hij heeft groot gelijk