Ga naar de mobiele website
^ Top

Herbeleef hoe Tony Martin opnieuw naar WK-goud reed

belga
Goeiemiddag beste wielerfans. Om 13.30 uur is in Valkenburg het WK tijdrijden bij de eliterenners van start gegaan. De Duitse titelverdediger Tony Martin is topfavoriet op het 45,7 km lange parcours. Martin gaat om 15.24 uur als allerlaatste van start. Voordien komen ook twee Belgen in actie: Thomas De Gendt om 14.22 uur, Kristof Vandewalle om 14.50 uur. Wij houden u de hele namiddag op de hoogte van de chronorace in Nederlands Limburg.
Nieuwe update beschikbaar

highlights


alle berichten

review

Martin pakt nipt goud

Tony Martin perst er alles uit en dat volstaat nipt voor WK-goud. De Duitser houdt bij de finish vijf seconden over op Taylor Phinney en verlengt daarmee zijn wereldtitel. Het brons is voor Vasil Kiryienka. Thomas De Gendt eindigt 20ste, Kristof Vandewalle 24ste.

Toptijd Phinney

Aankomst van Taylor Phinney in een toptijd: 58'44", liefst 1'39" sneller dan Kiryienka. Zal het volstaan voor goud? Dat weten we binnen enkele minuten.

Phinney maakt tijd goed

Het wordt nog razendspannend in de slotfase van deze WK-tijdrit. Phinney heeft bij het derde tussenpunt slechts acht seconden achterstand op Martin. De Cauberg moet de beslissing brengen. Aan de finish strandt Tejay Van Garderen op vier seconden van de tijd van Kiryienka, die nog altijd leider is.

Martin haalt Contador bij

Voor Alberto Contador, die aan het eerste tussenpunt al ontgoochelde, is de vernedering compleet. De Spanjaard wordt bijgehaald door een ontketende Tony Martin, die intussen ook Phinney van de leidersplaats heeft verdrongen. Een twintigtal seconden scheiden de twee.

Val en opgave Pinotti

Marco Pinotti komt in een bocht ten val. De Italiaan, die op dat moment in de top-vijf genoteerd stond, geeft er niet veel later de brui aan. Een troostend schouderklopje van bondscoach Paolo Bettini valt hem ten deel.

Aankomst Vandewalle

We krijgen de aankomst van Kristof Vandewalle, die finisht in 1u02'14". Daarmee posteert de 27-jarige Belg zich vlak achter Thomas De Gendt op een voorlopig twaalfde plaats.

Phinney snelst na 15 km

Taylor Phinney is de eerste die beter doet dan Gruzdev aan het eerste tussenpunt. De Amerikaan is vijftien seconden sneller dan de Kazach. Alberto Contador ontgoochelt na 15 km. 'El Pistolero' moet liefst 40 seconden toegeven op Phinney. Tony Martin geeft vier seconden prijs op de Amerikaan.

Kiryienka nieuwe toptijd

Vasil Kiryienka stoot Dmitriy Gruzdev van de leiderstroon. De Wit-Rus is met een tijd van 1u00'23" elf seconden sneller dan de Kazach.

De Gendt voorlopig vijfde

Daar komt Thomas De Gendt over de finish gereden! De Oost-Vlaming klokt af in 1u01'54" en doet daarmee 1'18" minder goed dan de Kazach Gruzdev, die nog steeds op de leiderstroon zit. Het is nu al duidelijk dat De Gendt een mooie klassering mag vergeten.

Contador van start

Alberto Contador begint aan zijn jacht op een eerste individuele wereldtitel in het tijdrijden. Na hem is het de beurt aan titelverdediger Tony Martin. Binnen een uurtje weten we wie de titanenstrijd naar zijn hand heeft gezet.

Toppers op droog parcours

Kristof Vandewalle is zeker niet voortvarend van start gegaan. Bij het eerste tussenpunt na 15 km laat hij de 20ste tijd noteren. Intussen is het opgehouden met regenen. De toppers mogen hun tijdrit wellicht op een droog parcours afwerken.

Bij het tweede tussenpunt realiseert Thomas De Gendt de zevende tijd. De Kazach Gruzdev is ook daar de snelste en klokt bij de finish dan ook de voorlopig beste tijd: 1u00'35". De Oostenrijker Riccardo Zoidl doet er een minuut langer over.

Ook Vandewalle weg

Ook Kristof Vandewalle is aan zijn chronorace begonnen. Voor de renner van Omega Pharma-Quick.Step is het zijn eerste individuele WK-tijdrit bij de elite. "Een plaats in de top-tien zou schitterend zijn", liet Vandewalle vooraf weten.

Thomas De Gendt klokt bij het eerste tussenpunt (15 km) pas de vijfde tijd. Het gladde wegdek - het regent momenteel hard in en rond Valkenburg - is dus geen bondgenoot voor de Belg. De Kazach Dmitriy Gruzdev kwam na 15 km het snelst door. De beste tijd aan de finish is voorlopig voor de Chileen Carlos Oyarzun: 1u02'42".

De Gendt van start

Thomas De Gendt is van start gegaan. Terwijl het aan de finishlijn droog is, regent het in de vertrekzone. Het wegdek is er spekglad, het is gevaarlijk rijden op de natte kasseitjes. Hopelijk heeft het weer niet te veel invloed op de afloop van de chronorace.


Meld een bug