Mads Petersen achtervolgt Niki Terpstra op de Oude Kwaremont in 2018. Honderden supporters brullen hun helden naar boven, maar dit jaar wordt het stil en zullen renners zichzelf een tandje kleiner horen schakelen.
Volledig scherm
PREMIUM
Mads Petersen achtervolgt Niki Terpstra op de Oude Kwaremont in 2018. Honderden supporters brullen hun helden naar boven, maar dit jaar wordt het stil en zullen renners zichzelf een tandje kleiner horen schakelen. © Photo News

Hellingen van de Ronde worden afgesloten, organisator roept op: “Blijf thuis en kijk vanuit je zetel”

Ronde van VlaanderenHonderden wielersupporters die de renners naar boven schreeuwen, zoals in de Tour: dat gaan we tijdens de Ronde van Vlaanderen niet zien. De reden is simpel: alle burgemeesters in de Vlaamse Ardennen hebben nu al besloten om geen publiek op de hellingen toe te laten. Zelfs organisator Flanders Classics roept op: “Blijf thuis en volg de koers op tv.”

  1. Tourfans blijven dit jaar noodgedwongen thuis: “Op tv zie je de koers beter, ja. Maar de sfeer, de kameraadschap: onvervangbaar”
    PREMIUM

    Tourfans blijven dit jaar noodgedwon­gen thuis: “Op tv zie je de koers beter, ja. Maar de sfeer, de kameraad­schap: onvervang­baar”

    Als de Tour de France vandaag van start gaat, zal dat zonder de gebruikelijke massa supporters langs de weg zijn. Ook Belgische wielerfans die het circus elk jaar volgen, blijven dit jaar noodgedwongen en dik tegen hun zin thuis. “Op tv kun je de koers beter volgen, dat is waar. Maar de unieke sfeer ter plekke, de kameraadschap: die zijn onvervangbaar.”