Goffin gefrustreerd na verlies tegen nummer 132 in Montpellier: “Was wat gespannen”

Goffin out in Montpellier.
Photo News Goffin out in Montpellier.
Een gemiste kans: zo mag de nederlaag van David Goffin (29) in de halve finales van het ATP-toernooi van Montpellier wel genoemd worden. De Luikenaar, het nummer 10 van de wereld en het nummer 2 van de plaatsingslijst, moest zijn meerdere erkennen in de Canadees Vasek Pospisil, het nummer 132 van de wereld: 6-3, 1-6 en 7-5. In de finale treft Pospisil (29) nu de Fransman Gaël Monfils. 

Na een moeilijke eerste set herpakte Goffin zich in set twee sterk. In de derde set waren beide spelers erg aan mekaar gewaagd. Uiteindelijk delfde Goffin dan toch het onderspit tegen de veel lager geklasseerde Pospisil. De partij duurde in totaal 2 uur en 22 minuten. “Het moeilijkste was al achter de rug, maar ik heb het niet kunnen afmaken. Ik was wat gespannen en heb niet goed geserveerd”, reageerde de Luikenaar ontgoocheld. 

Pospisil was uiteraard “trots” dat hij “tot het eind bleef strijden voor alle punten”. Het was een erg lastige match”, stelde de Canadees, die begin 2019 zes maanden out was na een rugoperatie vanwege een hernia. “Ik ben heel blij dat ik gewonnen heb. Ik begon slecht in de derde set. Maar het was één van die wedstrijden met veel hoogtes en laagtes. We hebben alle twee op hoog niveau gespeeld.”

AFP

In de finale wacht voor de 29-jarige Canadees topreekshoofd Gaël Monfils (ATP 9). De Fransman klopte in de halve finales de Serviër Filip Krajinovic (ATP 44) in twee sets: 7-6 (7/4) en 6-2. Monfils telt voorlopig acht ATP-titels, de laatste veroverde hij vorig jaar in Rotterdam. In 2014 triomfeerde hij al een keer in Montpellier. Pospisil won nog nooit een toernooi en bereikte alleen in 2015 in Washington de finale.

Op het palmares van Goffin staan voorlopig vier titels. In 2017 was hij de beste in Tokio en Shenzhen, in 2014 trok hij in Metz en Kitzbühel aan het langste eind. Goffin bereikte daarnaast nog negen keer de finale. Vorig jaar lukte dat de Luikenaar in Cincinnati en het Duitse Halle. 

Deze Vasek Pospisil bleek te sterk voor David Goffin
Photo News Deze Vasek Pospisil bleek te sterk voor David Goffin6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Herbert Verbeeck

  Zeer goede tennisser maar ontbreekt dat laatste stukje bijten en karakter. Mentaal te zwak om in die top 10 te blijven. Je ziet het soms gewoon in zijn houding.

 • Jan Deroover

  Hij is een grote, maar geen top 10. Zijn hoge rang dankt hij aan heel veel tornooien te spelen en eigenlijk, tot kort geleden, heel standvastig. Zouden wel eens tekenen van de terugval kunnen zijn.

 • Philippe Vander Haeghen

  Hij blijft toch zeer wisselvallig. Dit was toch een kans om nog eens een tornooi te winnen...

 • Jan De Korte

  Goffin te onregelmatig. dat is ook de reden waarom hij nooit een grote zal worden.

 • Tom Van Genechten

  Pospisil is een talent wiens opgang gestuit werd door een rugoperatie. Sinds 1 jaar terug fit en zeker iemand om in de toekomst in de gaten te houden.