Gerard Bulens: "Zijn overwinning in de Ronde vergeet ik nooit"

PHOTO_NEWS
Gerard Bulens nam destijds Claude Criquielion onder de arm als sportdirecteur bij zijn team Landbouwkrediet-Colnago. Hij reageert aangeslagen op de dood van de ex-wereldkampioen.

"Ik kreeg vandaag net voor de middag een sms met het zeer trieste nieuws. Ik had me al laten vertellen dat het niet goed ging met Claudy. Vandaag kwam dan het bericht van zijn overlijden. Ik ben zeer onder de indruk. Claude was nog jonger dan mezelf. Je denkt dan toch twee keer na", reageert Gerard Bulens (63).

"Toen Claudy nog koerste, was ik een groot supporter van hem. Na zijn carrière kon ik hem overhalen om bij mijn team sportdirecteur te worden, ook omdat zijn zoon Mathieu bij ons koerste. Door allerlei omstandigheden, sponsors die afhaakten en dergelijke meer, moest ik de ploeg op een bepaald moment afbouwen en zo gingen onze wegen weer uit elkaar. Dat vind ik nog steeds erg jammer."

"Claudy was wellicht de beste ronderenner die we in vele jaren hebben gehad. Maar toch blijft zijn overwinning in de Ronde van Vlaanderen van 1987 mij het meeste bij. Op wilskracht hield hij toen iedereen achter zich. Claudy kan ik het best omschrijven als een karaktercoureur maar zeker ook als een echte vaderfiguur voor de renners die hij onder zich had als sportdirecteur."