REUTERS
Volledig scherm
PREMIUM
© REUTERS

“Geld en succes maken je niet immuun voor mentale problemen”: sportpsycholoog Kris Perquy over de biecht van voetbalicoon Andres Iniesta

VOETBALOp zijn bankrekening komt er elk jaar minstens 30 miljoen euro bij. Hij won negen landstitels met FC Barcelona en vier keer de Champions League. Werd op handen gedragen als Spaans international. En toch ontsnapte Andres Iniesta (38) niet aan een depressie, zo herhaalde hij tijdens een podcast. “Een studie uit 2019 wees uit dat één op vijf voetballers last had van angsten, wat ruimer is dan een depressie. Als je dat overzet naar een eersteklasser, kom je uit op vijf à zes spelers”, weet sportpsycholoog Kris Perquy.

4 reacties

 • adri zuiderwijk

  3 maanden geleden
  Het is veelal de leegte die voor eenzaamheid zorgt, tot de middag in bed voegt weinig toe aan je geluk al verdien je een miljoen per dag. Een uitmuntende conditie draagt veel bij tot de mentale conditie, aan het werk dus, ook psychologen die niet altijd even vrolijk zijn..
 • Polutnik Ronald

  3 maanden geleden
  Geef of betaal ze minder dan krijgen ze geen depressie meer . Maar dan kunnen ze niet meer in een Lamborghini rondrijden .
 • Rigo Vandijck

  3 maanden geleden
  Wie zegt dat je moet leven als profvoetballer? Als je het niet aan kan kan je nog altijd op een lager niveau gaan voetballen en gaan werken. Het is niet dat wanneer je talent hebt dit ook maximaal moet benutten. Levenskwaliteit is belangrijker dan veel geld hebben.
 • Thierry Deleener

  3 maanden geleden
  Al eens gedacht aan de mensen die armoede kennen, mensen met ongeneeslijke ziektes, en al de rest. Luxe paardjes zijn voetballers. Ze mogen stoppen he. Bye bye room
 1. De mens en methode achter Union-trainer Karel Geraerts, al 15 competitieduels op rij ongeslagen: “Ik vind niks moeilijk als coach”
  PREMIUM
  JUPILER PRO LEAGUE
  2

  De mens en methode achter Union-trai­ner Karel Geraerts, al 15 competitie­du­els op rij ongeslagen: “Ik vind niks moeilijk als coach”

  Karel Geraerts legt in zijn eerste jaar als hoofdcoach bij Union een verbluffend parcours af: nu al vijftien competitieduels op rij ongeslagen en nog actief in de beker en Europees. Een blik op de mens en methodiek van Geraerts, met ‘wysiwyg’ als handleiding: “Het zal ook eens minder gaan, maar daar ben ik niet bang voor.”