REUTERS
Volledig scherm
PREMIUM
© REUTERS

“Geld en succes maken je niet immuun voor mentale problemen”: sportpsycholoog Kris Perquy over de biecht van voetbalicoon Andres Iniesta

VOETBALOp zijn bankrekening komt er elk jaar minstens 30 miljoen euro bij. Hij won negen landstitels met FC Barcelona en vier keer de Champions League. Werd op handen gedragen als Spaans international. En toch ontsnapte Andres Iniesta (38) niet aan een depressie, zo herhaalde hij tijdens een podcast. “Een studie uit 2019 wees uit dat één op vijf voetballers last had van angsten, wat ruimer is dan een depressie. Als je dat overzet naar een eersteklasser, kom je uit op vijf à zes spelers”, weet sportpsycholoog Kris Perquy.

4 reacties

 • adri zuiderwijk

  3 maanden geleden
  Het is veelal de leegte die voor eenzaamheid zorgt, tot de middag in bed voegt weinig toe aan je geluk al verdien je een miljoen per dag. Een uitmuntende conditie draagt veel bij tot de mentale conditie, aan het werk dus, ook psychologen die niet altijd even vrolijk zijn..
 • Polutnik Ronald

  3 maanden geleden
  Geef of betaal ze minder dan krijgen ze geen depressie meer . Maar dan kunnen ze niet meer in een Lamborghini rondrijden .
 • Rigo Vandijck

  3 maanden geleden
  Wie zegt dat je moet leven als profvoetballer? Als je het niet aan kan kan je nog altijd op een lager niveau gaan voetballen en gaan werken. Het is niet dat wanneer je talent hebt dit ook maximaal moet benutten. Levenskwaliteit is belangrijker dan veel geld hebben.
 • Thierry Deleener

  3 maanden geleden
  Al eens gedacht aan de mensen die armoede kennen, mensen met ongeneeslijke ziektes, en al de rest. Luxe paardjes zijn voetballers. Ze mogen stoppen he. Bye bye room
 1. De kans op overstromingen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg
  Livios

  De kans op overstro­min­gen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg

  Wie vastgoed verkoopt of verhuurt, is verplicht om preciezere informatie te verstrekken over de overstromingsgevoeligheid van de woning. Die informatieplicht is er al tien jaar, maar werd in januari verstrengd. Het overstromingsrisico wordt voortaan opgesplitst in een G-score voor het gebouw en een P-score voor het perceel. Bouwsite Livios zocht uit wat er precies veranderd is.
 2. KIJK. Veldrijden is niet voor doetjes: kranige Canadees trekt op WK eigen vinger weer in de kom
  1

  KIJK. Veldrijden is niet voor doetjes: kranige Canadees trekt op WK eigen vinger weer in de kom

  Mathieu van der Poel en Wout van Aert gingen gisteren op het WK veldrijden met alle aandacht aan de haal. Maar in de achtergrond viel er ook een opmerkelijk beeld te bespeuren. Michael Van den Ham kwam ten val en zag daarbij dat zijn vinger uit de kom was geschoten. Maar aan opgeven, dacht hij niet. De Canadees trok zijn vinger namelijk eigenhandig weer recht. Bekijk hieronder de beelden - niet voor gevoelige kijkers.
 1. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.
 2. Huwelijk tussen Bayern en Neuer vertoont barsten, clublegende Matthäus: “Hij verdient het niet langer om kapitein te zijn”
  Buitenlands voetbal
  2

  Huwelijk tussen Bayern en Neuer vertoont barsten, clublegen­de Matthäus: “Hij verdient het niet langer om kapitein te zijn”

  Het zit grondig scheef tussen Bayern München en boegbeeld Manuel Neuer (36). De doelman, maanden out na een skiongeluk, zorgde voor onrust met enkele opvallende uitspraken over de ontslagen keeperstrainer en tevens goede vriend Toni Tapalović. Bayern-icoon Lothar Matthäus vindt zelfs dat Neuer niet langer aanvoerder kan zijn. “Had hij een paar weken geleden niet gezegd dat niemand groter is dan de club?”