Exclusief voor abonnees

Geen training meer voor 170.000 voetballertjes: “Hele ploeg in quarantaine, daar bedanken we voor”

TRAININGEN BIJ SLECHTS 15% JEUGDVOETBALCLUBS HERVAT

Joolz (6) uit Itterbeek krijgt binnenkort wél weer training, bij de U6 van BOKA United. "Ik heb mijn vrienden gemist en mijn trainers. Trainen met papa was 'ça va'. Maar het wordt ook wat saai om hem altijd weer door de benen te spelen. Ik zal me alleen moeten inhouden om de bal niet af te pakken als iemand anders hem heeft."
Photo News Joolz (6) uit Itterbeek krijgt binnenkort wél weer training, bij de U6 van BOKA United. "Ik heb mijn vrienden gemist en mijn trainers. Trainen met papa was 'ça va'. Maar het wordt ook wat saai om hem altijd weer door de benen te spelen. Ik zal me alleen moeten inhouden om de bal niet af te pakken als iemand anders hem heeft."
Vanaf vandaag kunnen jeugdvoetbalclubs opnieuw trainingen organiseren, maar slechts 15% gaat dit ook doen. Ze zien het niet zitten omdat de terreinen al ingezaaid zijn, omdat trainen met anderhalve meter afstand geen zin heeft of omdat ze worstelen met het gezondheidsrisico. "Doodjammer voor al die voetballertjes die na negen weken nog eens een balletje konden trappen met hun vriendjes", zegt Voetbal Vlaanderen.

Je hebt 9% van dit artikel gelezen
13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Milano A C Sarmaat

  Er is veel aandacht voor voetbal in de pers omdat voetbal het meest natuurlijke is wat een mens als peuter doet. Trappen tegen alles wat los en vast staat Ik heb de programma containercup niet gezien ,ik ken de omstandigheden niet , maar als Hans Vanaken er echt heel slecht gepresteerd heeft , wil dat niet zeggen dat Hans Vanaken presentatief is voor het Profvoetbal. Kan me best voorstellen dat sommige sporters de lockdown gebruiken om even met trainingen enkele weken rustig aan te doen !

 • Milano A C Sarmaat

  Dit was toch wel te verwachten. Voor heel veel clubs loopt het Voetbalseizoen vanaf Mei teneinde Die club medewerkers hebben toch ook recht op een verdiende voetbalvakantie

 • Dominique Hellebuyck

  Betaald voor een volledig seizoen en nu het weer mag kan het niet ? Dank u clubs in naam van mijn zoontje

 • Dirk Brouns

  Awel voetballers kunnen misschien eens eindelijk een goede basis opbouwen qua conditie zodat ze minder geblesseerd zijn. Vanaken gezien in container cup ? Achteraan de lijst maar dik betaald. En dat is beste wat België te bieden heeft

 • DIRK RASSCHAERT

  Het is volgens mij logisch dat contactsporten nog niet kunnen en/of mogen trainen. Denk ook nog eens aan het financiële verlies voor de volwassenen die in de bubbels zitten wanneer deze allemaal in quarantaine moeten wegens een mogelijke besmetting !? Blijkbaar zijn voor de meesten maar 3 dingen belangrijk, feesten, sporten en reizen.