Tessa Wullaert.
Volledig scherm
PREMIUM
Tessa Wullaert. © BELGA

Geen stadion, weinig speelsters en bekocht in Kroatië: het verhaal achter de roemloze uitschakeling van de Anderlecht-vrouwen in de CL-voorronde

VrouwenvoetbalDe manier waarop de vrouwen van Osijek de kwalificatie vierden, zei het helemaal. Dit was onverhoopt, een gigantische stunt. Die van Anderlecht gaan door de knieën. Vele hoopjes ellende liggen languit in het gras. De anderen lopen beduusd naar de kleedkamer van het Gradski Stadion. Hoe is RSCA in die ellendige situatie terechtgekomen?

7 reacties

 • Jurgen Goeman

  1 jaar geleden
  Net zoals de mannenploeg !! Uitvluchten zoeken als ze verliezen
 • De Waarheid

  1 jaar geleden
  Je ziet dat het vrouwen voetbal/sport overal achter gestoken blijft. Waarom in de sportprogramma's geen of nauwelijks beelden/uitslagen/nieuws over hen? Geen aandacht/promotie op TV zorgt ook voor blijvende onbekendheid. Nog maar te zwijgen over het verschil in loon. Commercieel niet interessant genoeg? Want daar draait het allemaal om.
 • Guido Ceuleers

  1 jaar geleden
  Schandalig voor een 'zogezegde' topclub als Anderlecht dat deze dames geen stadion hebben. In Neerpede heeft RSCA toch een mooi oefen en jeugd complex ?
 • dave hosten

  1 jaar geleden
  Top in België en flop in Europa.... niveau is in ons land voorlopig nergens en nauwelijks interesse, hoewel het stilletjes aan het veranderen is.
 • Frank V

  1 jaar geleden
  Hoe, geen stadion? Kunnen ze niet in het Lotto Park spelen dan? Of is dat enkel voor de mannenploeg?