Zeven jaar na zijn zware armblessure: Robert Kubica dicht bij rentree als wedstrijdrijder in F1

Robert Kubica.
Getty Images Robert Kubica.
Een rentree van Robert Kubica (33) als wedstrijdrijder in de Formule 1 komt steeds dichterbij. De Pool heeft een aanbod voor een racestoeltje bij Williams in 2019. Kubica kan volgens de goed ingelichte website Autosport ook reserverijder bij Ferrari worden.

“Ik neem snel een beslissing en dat doe ik op gevoel. Ik ben er wel bijna uit”, meldde Kubica in Sao Paulo, waar de Formule 1 is neergestreken voor de voorlaatste race van dit seizoen, de Grote Prijs van Brazilië. Kubica fungeert dit jaar als test- en reserverijder bij Williams. De Pool moest in 2011 abrupt afscheid nemen van de Formule 1 nadat hij een ernstige armblessure had opgelopen door een zware crash in een rally in Italië. Hij moest lang revalideren voordat hij weer in een raceauto kon stappen. Kubica behoorde destijds tot één van de grote beloften in de koningsklasse van de autosport en won bij Sauber in 2008 de Grote Prijs van Canada. Williams rijdt dit jaar met de Canadees Lance Stroll en de Rus Sergej Sirotkin. Beide coureurs haalden samen amper zeven punten.

Gridstraf Ocon

Esteban Ocon moet zondag vijf plaatsen naar achteren in de startopstelling voor de GP van Brazilië. De Franse coureur van Force India krijgt die gridstraf omdat een nieuwe versnellingsbak in zijn bolide wordt geplaatst. De 22-jarige Ocon is bezig aan een sterk jaar bij Force India, maar raakt aan het einde van het seizoen wel zijn stoeltje kwijt bij de renstal. Vooralsnog heeft de jonge Fransman geen zicht op een zitje bij een ander team. Ocon staat elfde in het WK met 49 punten.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Lanclus

  juist Anthony

 • Anthony Peeters

  vroeger had ik alle bewondering voor al de F1 rijders. Nu zijn het bijna allemaal zoontjes van en papa betaalt dit en dat als ik mag rijden! Als ze nu terug zouden gaan naar gewoon talent en de beste rijders dan zou zeker de helft eruit vliegen. Stoffel zou er ook nog inzitten dan!

 • rudy bryssinck

  Liever een gehandicapte met geld dan één zonder geld en rij kwaliteit

 • Jurgen Van Den Bergh

  Dat hij maar kiest voor testrijder bij Ferrari. Williams gaat volgend seizoen zonder het geld van huidige hoofdsponsor Martini en het geld van Lawrence Stroll nog verder wegzakken in de kerkers van de F1. Dat team stevent af op een faillisement.