Zelden meegemaakt in Monaco: Mick Schumacher zorgt ervoor dat alle auto’s moeten stoppen

Mick Schumacher heeft in Monaco voor sensatie gezorgd in zijn eerste seizoen in de Formule 2. Onze F1-watcher Jo Bossuyt is van de partij en doet het relaas. “Leergeld, noemen ze dat.”

“De ‘zoon van’ staat op de tweede startrij, puike prestatie voor zijn eerste seizoen F2. Zijn start is zwak, hij gaat pas als vijfde door de eerste bocht. “Hij is niet zoals zijn vader,” hoor ik een Engelse collega naast me nog net zeggen. “Hij is veel beredeneerder.” Alsof hij het gehoord heeft, gaat Mick plots tekeer als een bezetene. In de afzink naar Mirabeau gaat hij aanvallen, en iedereen weet: je raakt daar alleen voorbij als de man voor je zéér bereidwillig is, goed meewerkt en opzij gaat. Anders eindigt het verhaal gegarandeerd met een crash. Monaco is immers veel te smal om zonder risico’s voorbij te steken, en al zeker in de Mirabeau-bocht. Maar Schumi junior kan rekenen op clementie van zijn tegenstander, en glipt voorbij. Wauw. Bewondering alom in de perszaal.” 

“Maar zie, blijkbaar brengt het Mick op ideeën. In de bocht bij Rascasse, waar het helemaal onmogelijk is om voorbij te steken, probeert hij binnendoor langs Tatiana Calderon te glippen. Natuurlijk lukt het niet. Mick botst in het achtereind van Calderon, en samen blokkeren ze het circuit. Zelden meegemaakt in Monaco: Mick Schumacher zorgt ervoor dat alle auto’s moeten stoppen. En blijven staan. Ik zie het op het scherm voor mij, in de perszaal: de langste stilstaande file ooit in een race op Monaco. Ik ga er snel nog foto van nemen tegen het raam, dat uitgeeft op La Rascasse. Raar zicht, al die bolides en complete stilte. De race wordt gestopt en zal over een klein halfuur weer beginnen. Met een doorrijstraf voor Schumi jr., die ergens onderin het klassement zal finishen in plaats van de top vijf. Leergeld, noemen ze dat.”

Bossuyt
Bossuyt
Bossuyt5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Eduard Janssens

  Dit is pas racen hier wint de beste piloot hier moet kunnen rijden .

 • Sjonny Martero

  Welke flauwekul?Een wedstrijd waar je niet kan voorbij steken?

 • David Lievens

  Jef Denbeir, de domme circuits zijn die waar ze gewoon op hun gas moeten duwen en de beste motor wint. Dit is een technisch circuit. Hiervoor moet je kunnen rijden. Daarom zijn zoveel kampioenen fan van dit circuit.

 • sven collier

  Hij zal ook wel de druk voelen, hopelijk kan hij er mee om de komende jaren

 • Jef Denbeir

  Was het niet voor het geld niemand zou deze gp willen, domste circuit van gans het jaar...