Wat een pech voor Mick Schumacher: weg podium nadat brandblusapparaat explodeert in zijn cockpit

rv
Geen tweede podium voor Mick Schumacher (21) in de Formule 2. En dat omwille van een onwaarschijnlijke reden: de zoon van Michael zag het brandblusapparaat exploderen in zijn cockpit.

Schumacher lag halfweg in Spielberg op de derde plaats van de F2-race. Tot het noodlot toesloeg voor Mick en Prema Theodore Racing. Schumacher zag zich genoodzaakt uit de race te stappen door de knal, incident dat vastgelegd werd op camera in de video hieronder.

“Statistisch gebeurt het één keer om de tien jaar dat een stukje bandenrubber die kleine noodknop doet activeren die ervoor zorgt dat de brandblusser afgaat”, aldus Schumacher. “Zo ongelukkig... Gelukkig kan ik me wel optrekken aan onze goeie race. De snelheid was prima.”

Schumacher trad vorig seizoen toe tot de F2 en won er één race (Hongarije) nadat hij kon overtuigen op de ‘Ferrari Driver Academy’. Vorig jaar werd hij vierde op de Red Bull Ring en dit seizoen leek hij op weg naar zijn eerste podiumplaats in de derde race na de coronabreak. In 2019 debuteerde hij in een Formule 1-bolide. Tijdens een eerste testdag mocht hij de Scuderia Ferrari SF90 warm rijden.

Schumacher vorig jaar na zijn triomftocht op de Hungaroring.
AP Schumacher vorig jaar na zijn triomftocht op de Hungaroring.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Joris De Crom

    Joris De Crom Wat pech kan je hebben, de brand op voor hand beginnen te blussen. Of was het een test om te zien dat het werkte.