Waarom Bernie Ecclestone geen bezoek brengt aan Michael Schumacher

GETTY

Bijna anderhalf jaar na zijn zware skiongeval heeft Bernie Ecclestone (83) nog altijd geen bezoek gebracht aan Michael Schumacher. Dat mag verwonderlijk heten gezien de iconische status van 'Schumi', die zeven wereldtitels op zijn F1-palmares schreef. In een interview met het magazine 'F1 Racing' legt Ecclestone uit waarom hij nog niet langsging bij de revaliderende Schumacher.

"Ik wil Michael niet zien in de toestand waarin hij zich momenteel bevindt", aldus Ecclestone na een lange pauze. "Ik wil mij hem kunnen herinneren zoals hij vroeger was. Dàt is het beeld dat ik van hem wil behouden. Als hij ooit weer helemaal gezond wordt, is dat ook de Michael Schumacher die ik opnieuw wil zien."

Michael Schumacher liep eind december 2013 een zwaar hersenletsel op bij een skiongeval. De Duitser lag maandenlang in coma en ontwaakte vorig jaar in juni. In september keerde hij terug naar zijn huis in het Zwitserse Gland, waar hij verder behandeld wordt. Over Schumachers precieze gezondheidstoestand is weinig bekend. Volgens zijn manager trad er onlangs een lichte verbetering op.