Waar kan Stoffel Vandoorne in 2019 terecht?

BELGA

Waar kan Stoffel Vandoorne terecht in 2019? Vettel, Hamilton, Verstappen en Ricciardo zijn certitudes. Dan zijn er de jongens met dikke sponsoring in hun achterzak: Stroll (papa is miljardair), Pérez (miljardair Carlos Slim), Sirotkin (Russische poen), Magnussen (de Deense groep Bestsellers), Ericsson (consortium van Zweedse sponsors). De Rus Markelov (nu in F2) staat te zwaaien met 20 miljoen euro voor een plaatsje bij Williams. Gasly hoort tot de Red Bull-familie.

Toto Wolff van Mercedes heeft als manager drie coureurs die hij ergens moet onderbrengen: Bottas, Ocon en Russell (nu nog in F2). Ferrari moet drie coureurs van de familie zien te plaatsen: Räikkönen (ideale doublure voor Vettel), Leclerc en Giovanazzi (nu derde bij Ferrari). Dan zijn er speciale gevallen als Sainz, die op een zijspoor dreigde te raken maar dankzij vriend Alonso bij McLaren binnenraakte. McLaren-baas Zak Brown wil zijn beschermeling Lando Norris volgend jaar in F1. Hulkenberg (die nog een lopend contract heeft) en Grosjean (onzeker) zijn in F1 dankzij hun lange staat van dienst.

En Vandoorne? Vier jaar geleden had de West-Vlaming wel een machtsblok achter zich, toen het nog grote McLaren hem binnenhaalde als toekomstige vaandeldrager, overtuigd door zijn talent. Maar de teamleiding van toen is vervangen door mensen die Vandoorne niet meteen in hun veeleer commerciële dan sportieve plaatje zien passen. Of hoe Stoffel Vandoorne zijn plaats voor volgend jaar alleen nog kan afdwingen met zinderende prestaties. Krijg dat maar voor mekaar in die belachelijk trage McLaren.
38 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ilse Dams

  Berry , willen jullie dat niet zien of zijn jullie gewoon lomp!!Als je wagen veel trager is als de rest hoe kun je dan voorbijsteken en iets laten zien.Wat is dat met jullie om altijd Stoffel af te breken.

 • Berry Colijn

  Wat Stoffel mist is lef, brutaliteit, inzicht in motor en banden tijden de race. De durf om te passeren heeft hij niet. Dat heeft Max allemaal en ook is Max een super talent, met zijn 16-de in de formule 1!! Alleen in een file rondjes rijden, daar red Stoffel het niet mee!!!

 • Ilse Dams

  ingrid , ik snap de vergelijking niet en jij schrijft elke keer hetzelfde .Stoffel had geen sponsors nodig om in de F1 te geraken.En om je talent te laten zien moet je een competitieve wagen hebben en dat is bij McLaren al jaren niet meer het geval.ALs u en alle andere Stoffelhaters dat niet zien , is het meer van l*mpigheid.Of zoals Ton zegt 'domme praatjes'.

 • Ed Nieuwenburg

  Zo is het ton

 • ton hassing

  scouce...wat jij beweert slaat kant nog wal..verstappen gesponsord door de dutch maffia ?? jij durft zeg..die jonge is op zijn 16e gehaald om zijn talent door red bull niet meer of minder.als je die max niet moet oke..maar hou die domme praatjes voor je voortaan