Vrouw van Raikkonen sneert naar Hamilton: "Als je weent als een meisje wanneer je verliest, ga dan ballet doen"

Minttu Virtanen met haar man Kimi Raikkonen.
AFP Minttu Virtanen met haar man Kimi Raikkonen.
Na de lichte botsing tussen Kimi Raikkonen en Lewis Hamilton in Silverstone bleven de reacties niet uit. Een ontgoochelde Hamilton sprak van "interessante tactieken" vanwege Ferrari en daar kon de vrouw van Raikkonen allerminst om lachen. 

De tik van Kimi Raikkonen tegen Lewis Hamilton in de eerste ronde van de GP van Groot-Brittannië bleef niet zonder gevolgen. De Britse wereldkampioen moest zo op het circuit van Silverstone zijn thuiswedstrijd verder zetten vanop de zeventiende plek. Na een straffe remonte werd Hamilton wel nog tweede, maar de F1-piloot van Mercedes was wel bijzonder ontgoocheld. Voor eigen publiek wilde hij natuurlijk zegevieren. "Interessante tactieken", was de 'slip of the tongue' van Hamilton meteen na de race. Raikkonen, die overigens een tijdstraf van tien seconden kreeg, is bij Ferrari namelijk een ploegmaat van Sebastian Vettel. De Duitser die in de WK-stand voor Lewis Hamilton op de eerste plek staat.

De uitspraak schoot bij de vrouw van Kimi Raikkonen wel in het verkeerde keelgat. "Als je weent als een meisje wanneer je verliest, ga dan ballet doen", was de niet mis te verstane boodschap op de Instagram Story van Minttu Virtanen. "Kimi zei sorry en we gaan verder", wist Hamilton gisteren nog te vertellen op zijn pagina. "Het was een koersincident en niets meer. Soms zeggen we domme dingen en leren we daaruit", slikte hij zijn woorden in. 

RV

Niet veel later plaatste Hamilton een nieuwe boodschap op zijn Instagram Story. "Ik ben zo ontgoocheld in mezelf. Na de race liet ik jullie achter als een slechte verliezer, wat ik dus niet ben. Het ergste is dat het de kans aan velen van jullie gaf om valse beschuldigingen naar mijn naam te slingeren. Een naam waar mijn familie en ik zo hard voor gewerkt hebben. Maar weet je wat, het is oké. Ik kan accepteren dat ik het meestal verdien en ik zal proberen om steeds beter en beter te doen."

RV
Photo News
EPA
Minttu Virtanen tijdens de GP van Oostenrijk.
Photo News Minttu Virtanen tijdens de GP van Oostenrijk.32 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Frakke Nuyts

  Vettel is toch den grootste bleiter en Max Fax het knulletje is een opgenaaid driftkikkerke,wordt nooit WK,Lewis is dat al 3x.

 • Jean West

  Eigenlijk goed zo is er wat ambiance buiten het circuit.

 • Zulma Terrana

  Marc Van Buynder .dat doet niet af aan het feit dat Hamilton nog niet de helft van het talent van een Verstappen heeft. Maar toch steeds verontwaardigd is als hij niet wint .

 • Mathieu Peeters

  Hahahaha zo iets mag spreken. Die soort doet alles voor het geld en niets anders, dus madame keer eerst eens voor eigen deur voor dat je zo een zever uitkraamt.

 • Meert Dominique

  Alsof ballet minder zwaar is dan rondjes rijden met een autootje.