Vrouw van Michael Schumacher geeft beetje hoop

Michael Schumacher en zijn vrouw Corinna Schumacher in 2001.
AP Michael Schumacher en zijn vrouw Corinna Schumacher in 2001.
Corinna Schumacher heeft op eerste kerstdag een boodschap van hoop gegeven. De echtgenote van zevenvoudig wereldkampioen in de Formule 1 Michael Schumacher reageerde op de boodschap van de fanclub van haar beroemde man om een nieuwe Facebookpagina te lanceren.

“Grote dingen beginnen met kleine stappen”, meldde Corinna Schumacher. “Vele kleine steentjes kunnen een grote mozaïek vormen. Samen zijn we sterker.”

De fanclub van de Duitse autocoureur wil op 29 december een nieuwe Facebookpagina lanceren. Het is dan precies zes jaar geleden dat Schumacher een zware hoofdblessure opliep tijdens een skiongeluk. Sindsdien is er maar weinig naar buiten gekomen over de gezondheidstoestand van de Duitser die in een huis in Zwitserland wordt verpleegd.

Drie jaar geleden meldde een advocaat van de familie Schumacher dat Michael niet zelfstandig kan lopen. De autocoureur onderging drie maanden geleden een stamceltransplantatie in een ziekenhuis in Parijs. Volgens een anonieme bron was Schumacher voor die operatie bij kennis.

Michael Schumacher na zijn zege in Shanghai in 2006.
AP Michael Schumacher na zijn zege in Shanghai in 2006.11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Danny Peeters

  Het is zoals lezer Erwin Willems het geschreven: ze maakt er een spelletje van. Ofwel zeg je totaal niets ofwel speel je open kaart. Maar elke keer laat ze een ballonetje op om dan weer voor een poosje te zwijgen. Ik vermoed dat “ping ping” er mee gemoeid is. Moesten de fans echt weten hoe Schumacher er aan toe is, zou het kunnen dat vele afhaken, dus bijgevolg minder inkomsten.

 • jaak baens

  Toen hij gezond was konden de ze fans niet missen nu mag de club niks weten omdat madam dat niet wil,onmiddellijk de hele fanclub opschorten zolang zij zich zo opstelt fan ben je in lief en leed

 • David Pardo

  Respect voor hun beslissing ' dat is hun recht

 • Erwin Willems

  Ze is altijd ultra terughoudend met elke info, wat haar goed recht is, maar ik zou zeggen ga dan nu niet beginnen met een soort raadseltje. Dit roept alleen vragen op en richt aandacht weer op Schumacher, iets dat ze juist al die jaren heeft afgeschermd. Ik zeg, wees open en duidelijk of houd het helemaal in de privésfeer

 • Lucynda van der Does

  Het gaat ons niks aan. Ik wens hem het beste, ik hoop dat hij vooruit gaat en dat het beter gaat. Meer word niet van ons verwacht.