Vrouw Schumacher reageert op uithaal ex-manager: “Het is Michaels wens om zijn gezondheidstoestand geheim te houden”

 Michael en Corinna Schumacher.
AP Michael en Corinna Schumacher.
Corinna Schumacher, vrouw van Formule 1-legende Michael (50), reageert in een gesprek met ‘She’s Mercedes Magazine’ op de uithaal van Willi Weber, de voormalige manager van Schumi. Volgens die laatste wil Corinna de waarheid achter de toestand van Michael Schumacher zo veel mogelijk verbergen. “Dat is net zijn verlangen.”

Zes jaar geleden werd Michael Schumacher het slachtoffer van een ski-ongeval in het Franse Méribel. De Duitser belandde met zijn hoofd tegen een rotsblok en werd met een ernstig schedeltrauma naar het ziekenhuis afgevoerd. Sindsdien is er over de gezondheidstoestand van Schumacher weinig geweten. Tot frustratie van velen, waaronder Willi Weber. 

Willi Weber.
REUTERS Willi Weber.

Weber was twintig jaar lang de manager van zijn landgenoot en groeide uit tot één van zijn beste vrienden. De Duitser raakte ook bevriend met de familieleden van Schumacher, maar op die relatie zit duidelijk ruis. Eerder stelde Weber dat hij vindt dat de fans van Schumi meer informatie moeten krijgen rond zijn gezondheidstoestand, waarna hij Corinna, de vrouw van Michael, viseerde.

“Het is bijzonder spijtig dat we niet weten welke vooruitgang Michael boekt”, zei Weber in een documentaire van RTL rond de 25-jarige verjaardag van Schumi’s eerste WK-titel in 1994. “Ik zou zo graag weten hoe hij het stelt. Hem even de hand schudden, zijn gezicht strelen. Spijtig genoeg weigert Corinna dat. Waarschijnlijk heeft ze schrik dat ik dan meteen zou zien hoe erg het met hem gesteld is en dat ik dat ook de buitenwereld zou vertellen.”

Corinna bijt in een korte reactie in ‘She’s Mercedes Magazine' van zich af. “Michael is in de beste handen, we doen er alles aan om hem te helpen. En probeer te begrijpen dat we Michaels wens volgen om zijn gezondheidstoestand geheim te houden. Zo’n gevoelig onderwerp als gezondheid behoort tot de privacy.”

REUTERS
Photo News15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Polutnik Ronald

  Schumacher kan misschien nog niet eens praten , en dan zegt zijn vrouw dat het zijn wil is . Schumacher kennende zou niets anders doen dan maar in de belangstelling te kunnen staan .

 • Robbe Vanslambrouck

  Dit is een pure privézaak. Ik snap dat de fans willen weten hoe het met Schumi gaat, maar als de familie daar niets wil over zeggen, dan hebben wij daar niets over te zeggen. Respecteer de wensen van de familie en koester de momenten waar Schumi z'n brilliantie toonde. Misschien is het ook beter om niet zoveel te weten. Kunnen de fans niet teleurgesteld zijn.

 • Erwin Van Roy

  Marie Vandam dat denk ik ook zolang de mensen niet weten hoe de toestand is zullen zijn fans zaken van hem blijven kopen eenmaal iedereen weet hoe hij ervoor komt zal dat mindere. Inkomsten daar gaat het om.

 • Dirk Kerkhof

  Verstandige vrouw. Wat belang heeft het te weten hoe zijn toestand is, dat is prive.

 • Rayan El Arami

  Laat die mensen met rust! Het zijn onze zaken niet. Die mensen hebben ook recht op een privéleven. 't Is niet omdat iemand ergens in uitblinkt dat hij opeens de eigendom van de massa is. Typisch die fakebook generatie weer: meent dat ze het recht hebben om alles van je te weten. Bah!